Legendarni napadač nahvalio Matića: On je taj diskretni heroj koji pokreće magiju Fernandeša i Pogbe

Legendarni napadač Njukasla Alan Širer kaže da je Nemanja Matić ove sezone bio "neopevani heroj" Crvenih đavola od kada se sezona restartovala

  • 0
Nemanja Matić Foto: AP/Tanjug

Junajted je u utorak uveče upisao ubedljivu pobedu 3:0 nad Brajtonom i time održao u životu svoje šanse da se nađe među četiri tima za Ligu šampiona. Od povratka sezone u drugoj polovini juna Junajted ima tri pobede i remi sa Totenhemom.

Širer je stoga uporedio doprinos Matića sa Brunom Fernandešom jer se Portugalac ekspresno nametnuo kao sjajan vezista u ofanzivnim zadacima.

- S pravom ljudi aplaudirao i hvale Fernandeša, jer je potpuno promenio ekipu, mada je i Pogba zaslužio deo lovorika. Ali mislim da je neko ko zaslužuje da bude spomenut Nemanja Matić jer on čisti sve i napred i nazad i omogućava ovoj dvojici da igraju svoju igru napred - opisao je Širer, a prenosi Mančester Ivning Njuz.

Sa Matićem u ekipi, Pogba i Fernandeš ne moraju toliko da se posvećuju defanzivi, jer znaju da tamo ima ko da ih pokrije.

- On je taj koji im daje zaštitu da bi mogli da pokazuju deo svoje magije. Radili su to pre neko veče protiv Brajtona, koji nije mogao da se nosi sa njima. Matićevo dodavanje je bilo fantastično i on je istupio veoma dobro.

- Radi i svoj posao u odbrani kada su pod pritiskkom ili su izgubili loptu. Nema sumnje da je ozbiljno podigao nivo svoje igre - ocenjuje Širer.

Video: Matić progovorio o cvetu maka koji nije hteo da nosi, a evo šta su mu rekli u Junajtedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA