Najbolji igrač Arsenala poslao ultimatum za ostanak: Obamejang traži milionsko povećanje

Ima i svako pravo

  • 1
Pjer Emerik Obamejang

Foto: Guliver/Marc Atkins/Getty Images

Napadač Arsneala Pjer Emerik Obamejang postavio je uslove Arsenalu za ostanak u klubu i poprilično su zahtevni. Kapiten Tobdžija traži 250.000 funti nedeljno i trogodišnji ugovor da bi ostao u klubu.

Gabonac trenutno ima manje od godinu dana preostalog ugovora i s obzirom na to da je najbrži Tobdžija koji je stigao do 50 golova na svom kontu, velika je verovatnoća da bi ga bilo koji bogatiji klub "maznuo".

Po trenutnom ugovoru, 31-godišnji špic koji je 2018. došao iz Borusije Dortmund ima 200.000 funti nedeljno, ali je to bez dodataka i bonusa.

On je ove sezone na 36 utakmica dao 22 gola i nastavio je formu iz prve sezone u klubu kada je na 14 utakmica dao deset pogodaka, a onda u drugoj na 51 meču, 31 gol. Do sada je za Arsenal odigrao ukupno 101 meč i ima 63 pogotka.

Menadžer Tobdžija Mikel Arteta ga je stoga opisao kao čoveka koga treba zadržati po svaku cenu, a imajući u vidu da je Obamejang pred poslednjim "jakim" ugovorom i njegovu formu, Pjer postavlja uslove.

Kada se tome doda i veo sumnje koji je nad budućnošću Aleksandra Lakazeta u klubu, ali i mladost Martinelija i Nketije, jasno je zašto Arsenal hoće da zadrži Obamejanga.

Za njega su ozbiljno zainteresovani Real Madrid i Barselona, a situaciju prate Juventus i Inter iz Milana.

Video: Crnke i plavuše odmerile snage u fudbalu, a pobednice dobile metlu i to zlatnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • montenegringo

    3. jul 2020 | 23:33

    Kako je uspeo da prezivi sa samo 200 hiljada sedmicno me zanima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA