≫ 

Bomba u Kataloniji: Ćavi Ernandez preuzima Barselonu!

Uprava Blaugrane pokušava da smiri strasti sa Leom Mesijem, a ovaj potez bi ako se ozvaniči to postigao

  • 14
Xavi Hernandez, Ćavi Ernandez

Foto: Guliver/Getty Images/David Ramos

Legenda Barselone Ćavi Ernandez dogovorio je sa klubom uslove po kojima će preuzeti taj klub kao trener!

Ćavi bi prema pisanju španskih medija trebalo da zarađuje šest miliona evra godišnje, a dolazi na mesto Kikea Setijena koji je pod sve većom paljbom navijača zbog skorašnjih trvenja u ekipi i svlačionici.

Jedan od većih razloga za to nije sam Setijen već njegov pomoćnik Eder Sarabija, koga glavne zvezde poput Mesija i Suareza ne mogu da trpe.

Upravo su Mesi i ekipa podržali dolazak Ćavija. Setijen je došao u januaru umesto Ernesta Valverdea i u poslednjih nekoliko kola Blaugrana je kiksnula i prepustila prvo mesto Primere - Real Madridu.

Mundo Deportivo tvrdi da je zbog toga između Ćavija i klub postignut "čvrst dogovor" koji za sada nije parafiran ugovorom.

U prilog tome govori i činjenica da je Mesi poslednjih dana davao signale da razmatra svoju budućnost u klubu i na taj način ga pritiskao da nešto menja u stručnom štabu.

Ćavi se vraća u Barselonu posle pet godina, jer je 2015. napustio klub posle 17 godina u prvom timu i odlaska u Al Sad gde je proveo nekoliko godina i preuzeo ga kao trener lani.

Da podsetimo, Ćavi je bio meta Katalonaca i u januaru kada se tražila zamena za Ernesta Valverdea, s tim što je sada situacija teža, ali je Ćavi po svemu sudeći promenio svoj odgovor.

On je prošao kroz La Masiju od dolaska u Barsu sa 11 godina, odigrao je 767 mečeva za klub, a pre oko mesec dana rekao je da se priprema da u jednom trenutku preuzme svoj voljeni klub. Taj trenutak je bio bliže nego što se očekivalo.

Video: Lalatović uzeo mikrofon, a onda je krenulo prozivanje: Trener poslao uvredljivu poruku Grobarima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lemmy

    3. jul 2020 | 22:46

    Tako su pričali i za Zidana pa covek napravi čudo (uz pomoć Ronalda).A Ćavi je bio najbolji veznjak sa Inijestom.Po meni oni su i napravili Mesija u igračinu ako ćemo pošteno.Dobar izbor i mislim da bi mogao da preporodi ekipu!

  • Profesor

    3. jul 2020 | 20:43

    Jadan li je klub kojem jedan igrac,pa makar bio i Messi kroji sudbinu,i da se njega pita ko ce doci,a ko ne.A i sta je ovdje bomba? Pa i Dejan Stankovic i Savo Milosevic su preuzeli nasa dva najveca kluba,pa se i nije bas pokazalo kao djelotvorno.Isto vazi i za Xavia Ernandesa,bio je odlican igrac,sto ne znaci da ce biti i jednako dobar trener.Zbog svega navedenog Barselona nije,i nece se u skorije vrijeme vratiti na staze stare slave.

  • Bravo

    3. jul 2020 | 21:45

    Dobar potez,poznaje najvažnije igrače tima,poznaje klub,sigurno da može da napravi neki uspeh u Barsi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA