≫ 

Junajted igra kao pod Fergusonom: Pukla petarda, slava ide tinejdžeru i magičnom Brunu

Maestralna partija tima Ole Gunara Solskjera, blistao 18-godišnji Mejson Grinvud sa dva gola, Portugalac upisao dve asistencije i pogodak

  • 3
mejson grinvud Foto: Tanjug/Ap

Liga šampiona će se, kako stvari stoje, igrati naredne sezone na "Old Trafordu", garantuje to lagan raspored "Đavola" do kraja šampionata, ali iznad svega vrhunske partije od "restarta" sezone.

Solskjerov tim je u subotu popodne pregazio Bornmut 5:2 (3:1), podsetio na najslavnije dane pod komandom Aleksa Fergusona, uz dominaciju sjajnog Bruna Fernandeša i eksploziju tinejdžera Mejsona Grinvuda - dvostrukog strelca!

Junajtedu je ovo bila treća uzastopna pobeda, treća sa "tri plus" lopti u mreži rivala, otud i proboj u Top 4 na tabeli, na mesto koje naredne sezone garantuje najbolji evropski fudbal.

bruno fernandeš Čovek zbog kojeg Junajted igra 30 posto bolje: Bruno Fernandeš Foto: Tanjug/Ap

Mančester je trenutno četvrtoplasirani, na ruku mi nije išao rezultat iz Lestera gde su "Lisice" slavile 3:0 protiv Kristal Palasa, a lako se može desiti da "Đavoli" na kraju dana padnu za jedno mesto, u slučaju da Čelsi pozitivno reši svoj meč.

Poziciju u Top4 vreba i Vulverhempton, Vukovi igraju takođe predveče i u slučaju trijumfa trka za dva preostala mesta za Ligu šampiona pred sam finiš mogla bi da poprimi dramatične razmere.

Pamtiće se ova utakmica i po genijalnom potezu napadača "Trešnjica" Stanislasa, pred vodeći gol gostiju. Doslovce je "namagarčio" Megvajera uz gol-aut liniju, onda iz gotovo "mrtvog" ugla poslao loptu "kroz uši" De Hee.

Nije, ipak, Bornmut imao snage da se odupre moćnoj ofanzivi Junajteda kojom je komandovao Fernandeš. Portugalac je u 29. minutu poslužio Grinvuda, ovaj raspalio po lopti, koju je na putu do mreži samo dokačio golman gostiju prilikom kapitulacije.

Do kraja poluvremena odbrana Bornmuta se raspala pod baražnom paljbom "Đavola". Rašford je iz penala preokrenuo, a onda je Marsijal majstorijom van kaznenog, iskosa, stavio tačku na furioznu završnicu tog dela meča.

I u toj situaciji Fernandeš je iskreirao akciju, asistirao Francuzu koji je, ipak, obavio glavni deo posla.

Nastavak je doneo rasterećenu igru Junajteda, ali jednako napadačku, uz pečat u roku od pet minuta koji su udarila dvojica najboljih igrača danas - Grinvud i Fernandeš.

Prvi je na dodavanje Nemanje Matića "probio" kroz sredinu i zakucao loptu sa 16 metara u mrežu, da bi Portugalac tačku na fenomenalnu partiju stavio pogotkom iz slobodnog udarca.

Premijer liga, 33. kolo:

Norič – Brajton 0:1

(Trosar 25)

Lester – Kristal Palas 3:0

(Ihenačo 49, Vardi 77, 90+4)

Mančester j. – Bornmut 5:2 (3:1)

(Grinvud 29, 54, Rašford 35p, Marsijal 45+2, Fernandeš 59 – Stanislas 15, King 49p

Vulverhempton - Arsenal 18:30

Čelsi - Votford 21:00

Nedelja:

Barnli - Šefild j. 13:00

Njukasl - Vest Hem 15:15

Liverpul - Aston Vila 17:30

Sautempton - Mančester s. 20:00

Totenhem - Everton 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đavo😈

    4. jul 2020 | 18:59

    Još samo da se odbrana uklopi I da se De Gea opet razbrani I biće top👌 GGMU 🔴⚪

  • Порт

    4. jul 2020 | 18:16

    Битно да се Мегвајер лепо провео хахахахаха.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA