≫ 

Trčao je sa treninga da bi izbegao pucnjavu, 5 njegovih saigrača su poginuli, sada je postao šampion

Englezi su ponovo radili priču o teškom životu Roberta Firmina, ovoga puta sa drugačijim sagovornicima

  • 1
FK Liverpul, FK Flamengo

Foto: AP/Tanjug

FK Liverpul, FK Flamengo

Firmino (skroz desno) slavi gol protiv Flamenga Foto: AP/Tanjug

Danas može da kaže da je aktuelni šampion Evrope (barem dok se ova sezona ne završi) i da je Liverpulu pomogao da osvoji titulu posle 30 godina, ali daleko od toga da je Brazilac Roberto Firmino imao ugodan put ka uspehu.

Štaviše, napadač Redsa je kao klinac prolazio kroz veliku dramu kako bi poistao to što jeste - dobar fudbaler, o tome svo pisali u martu, a nove detalje u razgovoru za "San" otkrio njegov prvi trener Andre Lima Tešeira.

Tešeira je bio trener Firminu u Flamenginju, amaterskom klubu u kom je sadašnji reprezentativca Brazila načinio prve fudbalske korake sa devet godina.

- Mogao je da krene pogrešnim putem i da završi mrtav, jer je to bio opasan kraj kada je Firmino odrastao - rekao je Tešeira.

Napadač Liverpula je odrastao u opasnom kraju u kom je čak pet njegovih bivših saigrača izgubilo život pre nego što su napunili 19 godina.

Njegovi roditelji su bili toliko uplašeni da Firminu često nisu ni dozvoljavali da ide na treninge, pogotovo što je pucnjava bila čest slučaj na ulicama.

- Roberto i ostali dečaci su često ostali zaključani kod kuće zbog pucnjave koja se odvijala na ulicama i nisu mogli na trening da dođe. Morali su da se kriju ispod kreveta kako bi "sačuvali glavu" - jasan je Tešeira.

FK Liverpul, FK Flamengo

Foto: AP/Tanjug

Njihov siromašni kvart graničio se sa opasnom favelom i zagađenim jezerom, a Firminov otac je prodavao vodu na ulicama - u blizini stadiona. Majka Marijana je kod kuće brinula o deci.

A prema rečima Firminovog tadašnjeg prijatelja Hoze Sisera da Silve, koji ima nadimak Toto, roditelji napadača Redsa su bili i te kako strogi.

- Firmino i ja smo zajedno išli na trening, živeo sam četiri ili pet ulica daleko od njega. Bili smo u ekipi od 12 i 13 godina, njegova majka ga često ne bi puštala da ide na trening, ali smo mi dolazili na vrata i molili - rekao je Toto koji danas radi kao moler:

Britain Soccer Premier League

Foto: Tanjug/AP

- Firmino je tu sadsa zbog svog napornog rada. A tada smo pozajmljivali kopačke jedni od drugih. Taj period je bio važan u njegovoj karijeri. Sećam se koliko dečaka je sada mrtvo, jer su se umešali u bande i posao sa drogom. Sada je još gore, jer nema nikoga da ih spreči da ogrezu u kriminal.

Firmino je sa 19 godina završio u Nemačkoj - u Hofenhajmu, da bi pre pet godina postao član Liverpula za 29 miliona funti. Zarađuje 180.000 funti nedeljeno i navodno je pomogao mnogima u svom komšiliku.

Video: Navijači Redsa šmrkali kokain sa policijske šapke: Ovo ima veze sa sportom?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA