≫ 

Igraću do 43. godine! Bufon otkrio šta ga je vratilo na teren, kada je već bio "prežaljen"

Velika karijera nastavlja se i dalje

  • 0
Đanluiđi Bufon Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon kaže da namerava da igra bar do 43. godine i otkriva da mu je i dalje Liga šampiona u glavi.

Bufon je, igrajući za Juventus, ovog vikenda postao rekorder po broju utakmica 648. nastupom u Seriji A.

- Dugo sam čekao na ovaj rekord, ali nije bio problem. Trenutno igramo mnogo utakmica, delikatan je trenutak u sezoni i pritisak koji osećam su samo mečevi - kaže 41-godišnji Bufon.

On dodaje da je srećan mada ga rekord Serije A nije ranije doticao jer kaže da je na početku karijere više bio bezbrižan.

- Imao sam mnogo snova naravno i nikad nisam bio zadovoljan sobom, a taj pristup me je doveo ovde. Obaranje Del Pjerovog rekorda u Juventusu nije bio jedan od mojih ciljeva. Ne igram za te stvari jer sam se praktično penzionisao pre dve godine. Onda je došao PSŽ i prilika da se vratim i osećam dobro - priznaje Bufon.

Pari Sen Žermen ga je zapravo podsetio da kada nema problema u glavi, nema problema ni na terenu.

- Zato ću biti na terenu bar do 43. godine, ali od kada sam napunio 40, shvatam stvari od meseca do meseca. Moram da motrim na situaciju i uvek budem spreman na korak unazad ako neki element nedostaje, to jest sposobnost da igram vrhunski. Kad budem došao do te tačke, povući ću se. Ali dok god sam motivisan i u dobroj formi, jedini pravi odgovor je da nastavim da igram jer nema ničeg što me čini srećnijim od fudbala - rekao je Bufon.

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA