Kako je Murinjo spustio Balotelija: Zagrevao ga 45 minuta u finalu Lige šampiona i ostavio na klupi

Portugalac je bio "opasan"

  • 1
Dejan Stanković, Žoze Murinjo Foto: Guliver/Michael Steele/Getty Images

Bivši holandski vezista Vesli Snajder ispričao je kako je Žoze Murinjo verovao svojim igračima, zbog čega su ga oni voleli, ali i kako je izlazio na kraj sa ponašanjem Marija Balotelija.

Holanđanin je najuspešniji deo karijere odigrao upravo kod Murinja sa kojim je osvojio Ligu šampiona, prvenstvo Italije i Kup.

Pre tačno deset godina bio je jedan od najboljih fudbalera na svetu, igrao je i finale Svetskog prvenstva sa svojom zemljom, a sada je napisao knjigu u karijeri koja je trajala do 2019. godine.

- Dobro je znao kako da nas kontroliše. Rekao je "dajem vama, momcima više slobode nego što ste navikli i zauzvrat dobijam bolji tim" - opisao je Snajder.

Murinjo je i pre boravka u Interu bio uspešan sa Portom i Čelsijem, pa nije nepoznato da je prozvan "Specijalni". Snajder kaže da je "izmišljao" sopstvena pravila i to je palilo.

- Tokom utakmica je od nas zahtevao sve. Ali mimo terena nam je davao dosta prostora. Ispijanje vina, cigare... siguran sam da je znao da smo radili sve to - kaže Snajder, koji ističe da je Murinjo uvek štitio igrače, ali i napomenuo da sa njim nije bilo "zaje*ancije".

Mario Balotei, Breša Foto: Guliver/Getty Images/Marco Luzzani

Ovo je često tokom karijere bila karakteristika Marija Balotelija, koji je na suvi talenat obišao mnoge velike klubove i svugde dobijao epitet problematičnog.

- Mario Baloteli je probao da se zeza sa Murinjom. Bio je mlad i mislio je da zna sve. Jednom kad ga Murinjo nije mnogo koristio, Mario je ušao u moju hotelsku sobu gde je bilo još nekoliko igrača. Bilo je oko pola 11 uveče kad je ušao i rekao "napuštam ekipu, trener me ne shvata ozbiljno, hoću više da igram" - priča Snajder.

To nije prošlo onako kako je očekivao, iako je u tom trenutku još uvek slovio za zvezdu u nastajanju.

- Murinjo nam je kasnije rekao da je Mario dobrodošao nazad samo ako se izvinio celoj ekipi i njemu kao treneru. Mario je uradio baš to i vratili su se zagrljeni. Sve je opet bilo kako treba. Ili je bar tako Baloteli mislio. Tokom finala Lige šampiona, Murinjo je rekao Baloteliju da se zagreva 45 minuta, a onda je pustio Marka Materacija da se zagreva pet minuta. Materaci je ušao, Baloteli nije. Murinjo je imao svoje "zakone" - rekao je Snajder.

Video: Lalatović izašao na teren, a onda je krenuo vatromet, usijalo se sve od baklji

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA