Barsa mora da obori rekord da bi dovela Nejmara: PSŽ i Brazilac se dogovorili, čekaju se Katalonci

Na pragu smo velikog transfera

  • 6
Fudbal Borusija - Pari Sen Žermen

Foto: Tanjug/AP

Barselona prethodnih godina nije baš pogađala sa dovođenjem velikih zvezda u ekipu, pa se tako nisu proslavili ni sa Filipe Kutinjom, ni sa Antoanom Grizmanom, a ni sa Usmane Dembeleom.

Zato su se, po svemu sudeći, okrenuli proverenim snagama jer španski AS piše da se Brazilac Nejmar dogovorio sa Pari Sen Žermenom u vezi sa povratkom u Barsu.

I to već na početku sezone 2020/2021. Nejmar je iz tabora Blaugrane otišao da bi izašao iz senke Lea Mesija i bio glavni igrač ekipe, ali i zato što je Pari Sen Žermen iskeširao 222 miliona evra na leto 2017. godine.

Svako malo je pričao o tome kako bi voleo da opet zaigra za klub iz Katalonije i sada se konačno dogovorio sa Parižanima uz jedno veliko "ali".

Barselona će morati sa svoje strane da nađe način da to i ostvari. Prošle godine je pokušala i nije uspela.

Nejmar se tada obavezao da će ostati u Parizu uz maksimalnu posvećenost još sezonu i sada je na taj dogovor podsetio klub.

Liga 1 u Francuskoj je prekinuta pandemijom korona virusa, kasnije je i otkazana, PSŽ je postao šampion, a u sezoni je na 22 utakmice imao deset golova i 18 asistencija.

Nejmarov otac se u pogledu plate već dogovorio sa Barselonom ranije, ali bi transfer mogao da bude oko 170 miliona evra, što bi za Barselonu bio novi rekord.

Kutinjo je svojevremeno Liverpulu plaćen 145 rekordnih miliona, ali Barsa bi probala da Nejmarovu cifru smanji time što bi u jednačinu ubacila i nekog igrača, poput Grizmana ili Dembelea.

Brazilac je navodno već rekao i nekim saigračima da je ovaj transfer u Barselonu moguć ovog leta, a ovakav epilog bi verovatno zadovolji i apetite navijača španskog kluba koji je na rubu da izgubi u trci za titulu od Real Madrida.

Video: Lalatović palio baklju, ludnica u Novom Sadu na dočeku fudbalera Vojvodine

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bex

    5. jul 2020 | 13:36

    Barselona nije imala 111 miliona za Lautara Martineza,kolika mu je otkupna klauzula,a ne 170 miliona za Nejmara. A niej ni cudo sto nemaju kad su kupili 4-5 igraca od 140-150 miliona i ni jedan nije nista uradio..

  • Imenjak

    5. jul 2020 | 13:29

    On ne vredi 3 bureka sa sirom

  • Hhh

    5. jul 2020 | 16:02

    Nejmar i Gvardiola recept za osvajanje lige šampiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA