Bundesliga pravi plan da vrati navijače na tribine: "Samo ako možemo da sprečimo zarazu koronom"

Nemci će opet puniti tribine za četiri meseca?

  • 0
Virus Outbreak Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Ili bar planiraju da vrate ljude na tribine u Bundesligi u narednoj sezoni, piše Frankfurter Algemajne Cajtung. Kristijan Sajfert, direktor fudbalske lige u Nemačkoj kaže da se već sprema plan za tako nešto.

Do kraja ove sezone je izvesno da navijača u Bundesligi neće biti, iako je ona prva od liga petice koja se restartovala još sredinom maja.

- Utakmice s navijačima će biti dozvoljeni samo ako budemo mogli da garantujemo sigurnost posetilaca fudbalskih mečeva i higijenske protokole da smanjimo mogućnost zaraze. Moramo osigurati nadzor svih navijača. Radimo na takvim preporukama, razgovaramo o mogućim konceptima sa Saveznim ministarstvom zdravlja - rekao je Sajfert.

Bundesliga i Ministarstvo zdravlja Nemačke razrađuju plan kako bi kartonske navijače sa tribina trenutno, mogli da zamene onim pravim i pod kojim uslovima.

Većih okupljanja u ovoj zemlji neće biti makar do 31. oktobra, kada će već početi sledeća sezona Bundeslige, ali ne mora da znači da će cela "pusta".

Ona će početi 18. septembra umesto 21. avgusta, a prvobitni plan je da se završi do 15. maja 2021.

Pandemija korona virusa koja je prekinula sav vrhunski sport u svetu ovog marta, poremetila je taj plan, jer je odužila tekuću sezonu, na čijem je koncu, krajem juna, Bajern iz Minhena krunisan kao novi-stari prvak Nemačke.

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA