≫ 

Šamaranja igrača, šamponi, napad nožem: Od Piksija do Duška Tošića, predug je niz huliganskih napada

Mnogi sportisti su izvukli "deblji kraj" zbog sukoba sa navijačima

  • 2
Navijaci, huligani, napadi na sportiste, fudbalere Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Odjeknula je u nedelju vest da su huligani napali noževima Duška Tošića, nažalost, to je samo jedan u moru primera ovakvih skandala.

Srpski fudbal je u prethodnoj deceniji potreslo više sličnih skandala i napada na igrače, pa ovo nije izolovani slučaj.

Podsećamo, Tošić je napadnut u društvu Andreje Milutinovića, kondicionog stručnjaka koji sada radi u FSS-u.

Kasnije je Tošić potvrdio da su prisutni bili čak i strani fudbaleri, a napadači su čak imali nožev i elektrošokere.

Na sreću, sve se završilo bez većih posledica, policija je brzo reagovala i uhapsila napadače, što je podsetilo na brojne druge slučajeve.

Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Piksi isteran sa Marakane

Iako je Dragan Stojković Piksi legenda i Zvezdina zvezda, nije dobrodošao na stadionu na kom je nekada "harao". Delije su u sukobu s njim bile još dok je vodio klub, a to je produbljeno kaada se jednom vratio 2012.

Tada je Piksi sedeo u klupskom kafiću sa prijateljima, a onda su mu nepoznata lica prišlla i poručila da "zabranjuju da sedi u Red kafeu i da je najbolje da napusti lokal".

- U jednom trenutku prišla su mi trojica momaka, jednog sam prepoznao jer je i u mojoj vladavini važio za vođu navijača, i upitali me: "Ko ti je dozvolio da sediš ovde?" Mirno sam im rekao da ne razumem pitanje, ali su oni nastavili i uz zaprepašćenje mojih prijatelja poručili: "Ne dozvoljavamo ti da sediš ovde" - rekao je tada Piksi, koji je odmah napustio lokal.

Grobari "udarili" na Lazara Markovića

Lazar Marković Foto: MN Press

Iste godine, došlo je do velike gužve posle remija Partizana sa Slobodom bez golova, kada je jedan od navijača udario Lazara Markovića na atletskoj stazi.

- Ne želim da pričam o tome. To neće uticati na moj rad, sve se dogodilo zbog nervoze posle neuspeha i ne bojim se da će se ponoviti - rekao je Marković na treningu u "Zemunelu", dan posle nemilog događaja.

Posle svega, Viši sud u Beograda je oslobodio dvojicu navijača zbog nedostatka dokaza da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu.

Saša Ilić, FK Partizan Foto: MN Press

Delije napale Sašu Ilića

Pre 11 godina, trojica navijača Zvezde je izvršilo napad na Sašu Ilića u Skadarliji, i to dok je sa trudnom suprugom bio na večeri.

Mladići su prvo verbalno vređali Ilića, a potom su ga i fizički napali. Ilić i supruga su iz incidenta izašli bez povreda, a napadači su ubrzo privedeni.

U tom trenutku, bio je to čak četvrti napad navijača Crvene zvezde na fudbalere Partizana u periodu od 2005. do 2009. godine.  Najgore je prošao Milivoje Ćirković koji je 2007. u diskoteci u Inđiji dobio udarac pepeljarom u glavu posle čega je zadobio kontuziju vilice.

Marko Šćepović Foto: MN Press

Kimi skinuo kapitensku traku Šćepoviću

Posle meča Partizan - Ludogorec, vođa Grobara Miloš Radisavljević Kimi skinuo je kapitensku traku Marku Šćepoviću.

Bilo je to 2013. godine, a već posle utakmice, održana je i konferencija za medije, na kojoj su igrač i navijač nevešto pokušali da objasne kako je sve u redu i da nije došlo do skandala.

- Mi smo pre svega drugari i ovo nije bio nasilan gest. Videli ste svi šta se desilo i ne znam zbog čega se pravi fama, a ne piše se o drugim stvarima. Ponavljam, nisam mu skinuo traku, sam mi je dao - rekao je Radisavljević tada, a Šćepović je morao da potvrdi priču.

- Osetio sam obavezu prema navijačima da to uradim, bili su tu kao 12. igrač. Digla se prevelika prašina i nema veze ovo sa slučajem Lazara Markovića, to je potpuno druga dimenzija.

Koroman istrpeo šamare, igračima oštećeni automobili

Iz 2008. datiraju velike turbulencije u Crvenoj zvezdi, a najgore je prošao Ognjen Koroman. Navijači su "postrojavali" igrače,  a jedan je ošamario Koromana jer se smejao i gestikulirao.

Uz to, Delije su oštetile 13 automobila fudbalera Zvezde, uz natpis na šoferšajbnama "vaše glave su sledeće".

Nešto slično dogodilo se i 2013. godine, kada je u oktobru posle serije loših rezultata oštećeno nekoliko automobila.

Ubačeni su čak i šamponi u nekoliko vozila, pošto su se igrači ranije oglasili saopštenjem u kom su naveli da nemaju para ni za šampone.

Napad na Vazuru

Pre četiri godine, na parkingu stadiona u Humskoj, došlo je do napada na Miloša Vazuru. Brutalno je pretučen jedan čovek iz njegovog obezbeđenja, a među huliganima je bio i ubijeni vođa navijača Aleksandar Stanković.

Vazura je tada uspeo da pobegne, ali deblji kraj su izvukli njegov vozač, kao i jedan od članova obezbeđenja, koji su pretučeni od strane nepoznatih navijača i oni su teže povređeni u ovom incidentu.

Za razliku od mnogih drugih ozbiljnih sukoba, ovaj je bio i dokumentovan video snimkom.

Inače, nedavno je veliku pažnju javnosti izazvala priča o napadu na trenera Sava Miloševića, koji je to oštro demantovao.

Video: Milošević: Prioritet ove sezone je da vratimo titulu u Humsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    6. jul 2020 | 17:19

    Navijaci...obicni seljaci...da imaju obraz da se takvi legendi obrate...sram jih bilo...trebala bi policija drzava malo vise kroz pendrike da jih vaspita

  • Zunjac

    6. jul 2020 | 20:34

    Navijaci,sta to bese??? Nekada se islo na stadion da se gledar fudbal,i navija fer plej,a sada se ide na stadion,ne da se navija nego tuci,gadjati kamenicama,bosti se nozevima,i naravno drogirati!!!! A vodje navijaca najveci krimi.alci i zbog toga nikad necemo imati publiku na stadionima nazalost!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA