Dao gol Zvezdi i tako upoznao ljubav svog života: Sećate li se čuvenog Ekvadorca iz OFK Beograda?

Neobična priča Ekvadorca koji je branio boje OFK Beograda

  • 2
Augusto Batioha Foto: MN Press

Augusto Batioha ima zanimljivu životnu i fudbalsku priču, koju je tek sada obelodanio ekvadorskim medijima.

Batioha je još 2009. godine došao u Novi Sad, igrao je još za Inđiju, OFK Beograd, Mladost iz Podgorice, odakle se otisnuo u Mađarsku i Češku, gde sada igra za Viktoriju Žižkov. Imao je jednu epizodu i u Radničkom iz Niša i Jilhavi, a sve je počelo jednom preporukom.

Dušan Drašković, naš nekadašnji fudbaler koji se smatra pionirom modernog fudbala u Ekvadoru, preporučio je Batiohu našim klubovima.

Batioha nije dočekao debi u prvoj ligi  Ekvadora, ali je za tamošnje medije pričao o svojim iskustvima i prelasku iz ekvadorske Barselone u Novi Sad.

– Kada sam odlazio iz Ekvadora, krenuo sam sa samo par kofera. Mislio sam da ću da se vratim do kraja godine. Nisam znao gde idem, nisam ni čuo za taj grad. Pristao sam da probam samo zato što sam znao da u Barseloni neću da dobijem šansu. Iskreno, bio sam jako nervozan kada sam ušao u avion. To mi je bio prvi duži let, trajao je preko 20 sati. Patio sam u avionu, ali na kraju se sve završilo dobro – rekao je Batioha.

U Beogradu je tada bilo -3, u prve tri nedelje, bilo mu je toliko hladno da su ga kosti bolele, pa je sve prošlo u prilagođavanju temperaturnim uslovima.

Posle Novog Sada i Inđije, najduže se zadržao u OFK Beogradu, u tri sezone je odigrao meč života, i to ne samo zbog učinka na terenu.

– Imao sam sreću 2012. godine da postignem gol protiv Crvene zvezde, jednog od glavnih timova u Srbiji. Sećam se da se utakmica završila 1:1, ali najbolja stvar je usledila posle nje. Dok sam sedeo ispred računara u kući, stigla mi je na Fejsbuku poruka od jedne navijačice Zvezde. Želela je da mi čestita na golu. Počeli smo da se dopisujemo, a posle nekoliko nedelja smo se upoznali. Tri godine kasnije smo se venčali.

 

 
 
 
View this post on Instagram
#familia👪#paseos#praha#praga🇨🇿#love#jezdit #family#ciudad#tesi#porodica#rodina#štěstí 😍❤A post shared by Augusto Batioja (@augustobatioja21) on

Sada se nada pozivu selektora Ekvadora, Đordija Krojfa.

Igranje za reprezentaciju Ekvadora je moja strast, nadam se da će taj san da mi se uskoro ispuni. Verujem da Krojf zna šta radim u Evropi. U Ekvadoru nikada nisam odigrao zvaničnu utakmicu. Sanjam da ću pre penzije da zaigram jednog dana za Barselonu ili neki drugi veliki tim u Ekvadoru – zaključio je Batioha.

Inače, na tom meču OFK Beograda i Zvezde, Romantičari su vodili dugo golom Batiohe, Kasalica je dao gol u 85. minutu za 1:1.

Video: Fudbaler Barselone pružio podršku Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    6. jul 2020 | 14:48

    Navijacica se javila da mu cestita hahah. To su one sto idu po utakmicama da masu repom, pa ko se primi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA