≫ 

Korona preporodila Real, a razorila Barsu: Pre pandemije na ivici raspada, sad na korak od titule

Klubovi su se različito snašli nakon što je korona virus paralisao sport, a bez dileme pauzu je najbolje iskoristio "Kraljevski klub"

  • 3
Serhio Ramos, Lionel Mesi, FK Real Madrid, FK Barselona Slika koja najbolje oslikava situaciju u Španiji - Ramos trijumfalno prolazi pored utučenog Mesija na podu; Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

Fudbaleri Real Madrida nalaze se na korak od osvajanja titule u Španiji, pošto četiri kola pre kraja imaju četiri boda prednosti u odnosu na Barselonu, koju je korona virus bukvalno razorio.

Madriđani su pre izbijanja pandemije delovali neprepoznatljivo, mnogi su već "tražili glavu" Zinedina Zidana, optuživajući ga za promašena pojačanja koja su skupo plaćena u prelaznom roku, uključujući i srpskog reprezentativca Luku Jovića.

Pre korone Real je ispao iz Kupa Kralja na svom terenu od Real Sosijedada, zatim je remizirao sa Seltom na svom terenu, pa izgubio od Levantea, a onda i od Mančester Sitija u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Tada je Zidanov tim delovao kao razbijena banda, a samo je puka sreća spasila Real ubedljivijeg poraza od Sitija. Jedina svetla tačka Reala pred početak pandemije bio je trijumf u El Klasiku nad Barselonom od 2:0, ali je ubrzo sve pokvareno porazom od Betisa na gostovanju od 2:1.

Već tada su mnogi otpisali Real, a onda je usledio "spas" u vidu prekinute sezone zbog pandemije korona virusa.

Menadžment Reala je tokom pandemije "odigrao" mnogo kvalitetnije u odnosu na najvećeg rivala Barselonu, koja je već na početku pandemije poremetila odnose u svlačionici primoravanjem igrača da potpišu ugovor o smanjenju plate za čak 70 odsto.

Mesi je bio prvi koji se pobunio, a oko njega su se okupile i ostale zvezde tima. U tom periodu je procurila i informacija da je uprava plaćala PR agenciju da "pljuje" Mesija i ostale zvezde, zatim je došlo do masovne pobune u upravi kluba, a sve je kulminiralo narušenim odnosima u svlačionici između Lionela Mesija i trenera Kikea Setijena i njegovog pomoćnika Edera Sarabije, koje je Mesi počeo potpuno da ignoriše.

Za to vreme, Real je odlučio da ne pravi ozbiljne rezove kada su u pitanju plate igrača i predsednik kluba je najavio smanjivanje za 10 do 20 odsto. Igrači Reala su očigledno naporno trenirali tokom karantina, što je moglo da se vidi i na primeru kapitena Serhija Ramosa, dok je delio snimke iz svoje kuće.

 
 
 
View this post on Instagram
💧Someone called the waterboy?💧 ✅ Work done! #HalaMadridA post shared by Sergio Ramos (@sergioramos) on

Na krilima Ramosa, Real je od nastavka Primere vezao 7 pobeda, na kojima je primio samo dva gola. Bilo je tu i nekih spornih situacija, nekoliko sumnjivih penala, za koje su mediji u Kataloniji optuživali VAR da "navlači" za Real, ali nema sumnje da Real izgleda mnogo ozbiljnije na terenu u odnosu na period pre izbijanja pandemije korona virusa.

Tako je virus potpuno preokrenuo situaciju u Španiji. Real je bio na ivici raspada, a Barsa već viđeni šampion, dok je sada obrnut slučaj. Real je na pragu titule, prve od 2017. godine, dok je najveći rival u potpunom rasulu, sa narušenim odnosima unutar svlačionice i u upravi kluba, sa nezadovoljnim trenerom, nezadovoljnom ikonom kluba Lionelom Mesijem, za koga se piše da bi na leto mogao i da napusti klub.

Spain Soccer La Liga Serhio Ramos vodi Real ka tituli; Foto: Tanjug/AP

Osim toga, Real sa ovako konsolidovanim timom sada može i da parira Sitiju u jednom meču u revanšu osmine finala Lige šampiona, koji će biti ili bez publike, ili na neutralnom terenu u Portugaliji.

Nema dileme, korona virus je mnogim ljudima u svetu bio velika pošast, razorio je i finansijski mnoge klubove, ali je Real Madridu pomogao više nego ikom drugom, ali je i rukovodstvo kluba sa Santjago Bernabeua tokom korona virusa povuklo prave poteze koji su su rezultirali učinkom na terenu.

Realu su do kraja prvenstva preostale četiri utakmice. Najpre dočekuju Alaves, pa gostuju Granadi, potom dočekuju Viljareal, da bi u poslednjem kolu na gostovanje Leganesu. Ukoliko pobede na tri od ove četiri utakmice, biće novi šampioni Španije.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Luka održava kondiciju na biciklu, trudna Sofija na traci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bleky

    6. jul 2020 | 18:09

    Zasto je Real pre korone bio na ivici raspada? Bili su iza Barselone 2 boda. Jedina stvar koja je sad drugacija za razliku od pre je to sto su se Realu oporavili Asensio,Hazard i Isko,Real je i pre korone bio bolji od Barselone,samo sto su im igraci bili povredjeni.

  • Mile

    6. jul 2020 | 19:13

    Real je uzeo titulu,dajte im je slobodno. Do kraja imaju sve lagane protivnike,sebi mogu da priuste cak i jedan poraz.

  • Lol

    7. jul 2020 | 10:11

    Setijen mora da leti iz kluba, nikakav trener, vratiti Enrikea ili dovesti Pujola da bude trener,na Terenu je bio fenomenalan, očekujem ga i na klupi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA