Marko Nikolić: Lokomotiva je sad kao Partizan kada su otišli Zeka i Bjeka

Bivši trener crno-belih poredio situaciju u novom klubu sa situacijom u Humskoj pre više godina

  • 2
FK Partizan - FK Vojvodina, Marko Nikolić Foto: Marko Todorović

Trener Lokomotive iz Moskve, Marko Nikolić, dao je intervju za Žurnal u kojem je pričao kakvi su utisci u Moskvi, gde je na četiri utakmice zabeležio dve pobede i dva poraza i blizu je da osigura mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Bivši strateg Partizana ističe da su on i njegovi saradnici dočekani sjajno, ali da je Lokomotiva u situaciju u kakvoj je Partizan bio 2007. godine, kada je došlo do velikih promena i odlazaka dugogogodišnjih čelnika ekipe, Žarka Zečevića i Nenada Bjekovića.

- Jedino merilo našeg rada biće rezultati. Činjenica da smo odlično pri-mljeni u Moskvi ništa ne menja u obavezama stručnog štaba. Klub su napustila dva velikana, predsednik Valeri Filatov i trener Juri Sjomin. Uporediću to sa situacijom u Partizanu pre više od 20 godina i odlaske Nenada Bjekovića i Ljubiše Tumbakovića. Naišli smo na odličan prijem u Moskvi - rekao je Nikolić.

On ističe da nije potpuno zadovoljan učinkom na klupi od dolaska u Lokomotivu.

- Utisci su solidni. Ne pratim previše štampu, ritam ne ostavlja prostor za druge teme. Izolovani smo bili po dolasku u klupskoj bazi, bez većih konatakata sa ljudima. Tek 14. juna pojavio sam se, sa saradnicima Radojem Smiljanićem i Goranom Basarićem, pred ekipom. Odradili smo pet treninga i uplovili u nezapamćeno paklen raspored. Utakmica na svaka tri dana... Nismo do kraja zadovoljni. Sa četiri boda i utakmicom više u odnosu na Krasnodar i šest ispred CSKA i Rostova, imamo dobru poziciju pred finiš sezone. Znao sam i ranije da će svaka utakmica u Premijer ligi, biti teška - konstatovao je Marko Nikolić.

Podsetimo, Marko Nikolić bi ovih dana mogao da utiče i na pojačanu finansijsku injekciju u Humskoj, jer je zainteresovan za Umara Sadika, koga Partizan procenjuje na 15 miliona evra.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Milošević: Prioritet ove sezone je da vratimo titulu u Humsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    7. jul 2020 | 11:23

    Знам овог човека кад је био звездаш. :) САД мора и кад је у иностранству да се доказује... Непотребно, скроз.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA