Italijani srušili rekord po broju penala, star 70 godina! Sergejev Lacio najčešće na "kreču"

Serija A oborila je rekord po broju dosuđenih penala ove sezone sa 152 kaznena udarca u sezoni 2019/20120.

  • 2
FK lacio - FK Fjorentina Foto: AP/Tanjug

Po mnogo čemu neobična sezona obeležena je upotrebom VAR tehnologije koju mnogi smatraju glavnim razlogom što je oboren rekord iz 1949/1950.

Tada je šutnuto 140 penala, s tim što se sada smatra da mnogo manje stvari može da prođe neprimećeno zbog video tehnologije.

Prvoplasirani u Italiji je, gotovo po pravilu, Juventus, ali Stara dama nije ekipa u čiju je korist svirano najviše jedanaesteraca.

To je Lacio u kom igra naš reprezentativac Sergej Milinković-Savić. Nebesko-plavima iz Rima je dosuđeno 15 penala od čega su realizovali 12. Na drugom mestu je sa 14 penala Đenova (iskorišćeno deset), treća je ekipa Lećea sa 12 penala, a četvrti Juventus sa deset, koliko je i iskoristio.

Bolonje našeg trenera Siniše Mihajlovića nalazi se u donjem delu tabele klubova koje sudije "čašćavaju" kaznenim udarcima pošto je Mihina ekipa dobila šest penala i iskoristila pet.

U čitavoj Seriji A bilo je i ekipa kojima nije dosuđen nijedan penal i to je Udineze. Kada je reč o ekipama protiv kojih se oni najčešće sviraju, Leće je na vrhu sa 12 (primili 11 golova sa "kreča").

Slede Breša i Parma sa po deset jedanaesteraca, s tim što je protiv Breše do sada iskorišćeno devet, a protiv Parme šest.

Protiv Juventusa je svirano devet, a iskorišćeno šest, protiv Bolonje je dosuđen jedan manje, a takođe šest golova je dato, dok je na dnu Inter.

Protiv Neroazura su svirana samo četiri penala i iskorišćena su tri, dok je Lacio u ovom segmentu treći otpozadi pošto su sudije rivale Rimljana samo pet puta slale na belu tačku, odakle su postignuta četiri gola.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA