Lacio se porazom praktično oprostio od Skudeta: Leće se pobedom izvukao iz zone ispadanja!

Fudbaleri Lećea pobedili su Lacio u meču 31. kola italijanske Serije A u veoma bitnom meču za obe ekipe

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Leće se pobedom izvukao iz zone ispadanja u koju je sada upala Đenova, koja doduše ima utakmicu manje.

S druge strane, meč je bio jednako bitan za Lacio jer su rimski nebesko-plavi ovim porazom verovatno ostali i bez šansi da se bore za titulu.

Od boda razlike u odnosu na Juve stigli su do sedam bodova zaostatka i u preostalih osam utakmica će Stara dama teško kiksnuti tri puta.

Podrazumeva se, samo u slučaju da Lacio svojih preostalih sedam mečeva dobije i uzme maksimalan 21 bod.

Mada je Lacio imao više udaraca ka golu, čak 13, od čega je devet išlo u okvir, Lećeu je poništen gol već u drugom minutu meča.

I to prava lepotica! Marko Mankosu je na sredini primio loptu, ispostaviće se rukom, povukao je napred i sa 25 metara opalio levicom.

Pogodio je u sam ćošak, žargonski "ubio je pauka" i Leće je poveo. Sve dok VAR nije odredio drugačije i poništio pogodak.

Samo tri minuta kasnije, gol na drugoj strani, ovog puta priznat. Golman Lećea Gabrijel je napravio neverovatnu glupost jer je ležerno držao loptu pred svojim golom, Ćiro Imobile je pritrčao i naterao ga da se uspaniči, on je izbacio loptu samo do Parola.

Parolo je šutirao, Gabrijel odbranio, ali odbio loptu do Felipe Kaiseda koji je sproveo u mrežu za 0:1 u korist Lacija.

Kuma Babakar je izjednačio na 1:1 u 30. minutu kada mu je Filipo Falko asistirao sa desne strane, a Babakar samo skrenuo loptu glavom u mrežu.

Leće je do poluvremena propustio i penal koji je prodorom i centaršutem iznudio Lećeov Marko Kalderoni zbog igranja rukom igrača Lacija.

Penal je promašio strelac nepriznatog gola za Leće - Mankosu, i to u petom minutu nadoknade.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

U nastavku je Fabio Lućioni praktično iz svlačionice pogodio za preokret domaćina. Već u 47. minutu mu je Saponara posle uigranog kornera poslao loptu u kazneni prostor, tamo su još jednom loše reagovali igrači Lacija i Leće je došao do 2:1.

Do kraja meča Lacio je gajio nadu u bar remi sve do isključenja Patrika Gabarona u trećem minutu nadoknade, ali je Leće ipak upisao važan trijumf, a Lacio možda najteži poraz u sezoni.

Drugoplasirani Lacio sada sa 68 bodova, ima sedam bodova zaostatka za Juventusom koji svoj meč 31. kola igra u utorak uveče protiv Milana, dok je Leće na 17. mestu sa 28 bodova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Fudbaler Barselone pružio podršku Novom Pazaru

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA