≫ 

"Idemo na meč sa Zvezdom i vidim noževe, pištolje, a u svlačionici muk i grobna tišina"

Ivano Boneti nekadašnji as italijanske Sampdorije ispričao situaciju pred meč sa Zvezdom u vreme sankcija

  • 3
Ivano Boneti Foto: Guliver/ Steve Lindsell/Allsport

Ivano Boneti, nekadašnji fudbaler Sampdorije, ispričao je zanimljivo priču sa duela sa Crvenom zvezdom u Kupu šampiona 1992. godine.

Zvezda je bila aktuelni šampion Evrope iz 1991. ali je zbog sankcija svoje domaće utakmice igrala u Segedinu, Budimpešti i Sofiji, gde su dočekali Đenovljane.

U pitanju je 1. april 1992. godine, a Sampdorija je predvođena Đanlukom Vijalijem, Robertom Mančinijem, Srećkom Katanecom i drugim asovima slavila sa 3:1.

- Kada vidim slike terena vraćam se u ta vremena, kao da je bilo juče. Igrao se onaj meč na neutralnom terenu protiv Crvene zvezde, koji smo morali da pobedimo po svaku cenu - prisetio se Boneti, pa nastavio detaljnije:

- Kada smo napuštali hotel, mogli smo da vidimo noževe i pištolje. Bila je monstruozna atmosfera. U svlačionici nije letela ni muva, bila je grobna tišina.

- Bio sam blizu Luki Vijaliju, gledali smo se i navlačili štucne. Morali smo nešto da uradimo, ja sam počeo da pevam 'Lotteremo fino alla morte' ('Borićemo se do smrti'), a onda su svi krenuli za mnom, cela svlačionica je pevala.

Sampdorija je tada trijumfovala posle preokreta i zauzela prvo mesto u grupnoj fazi.

- Znamo kakav je bio meč, odmah smo primili gol, ali smo uspeli da postignemo tri, nisam spavao tu noć - podvukao je Boneti.

Kasnije je Sampdorija igrala u finalu protiv Barselone i izgubila ga sa 1:0 posle produžetaka.

Video: Zlatna generacija donela ušatog pred Sever na nagovor Deja Savićevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA