≫ 

Lacijev "Suarez" dobio oštru kaznu zbog ujedanja rivala: Nije pomogao ni apel ugriženog igrača

Patrik će propustiti četiri utakmice

  • 0
patrik Foto: twitter/Carlo Spinola

Defanzivac Lacija Patrik Gabaron Hil suspendovan je na četiri utakmice zbog toga što je tokom utakmice sa Lećeom ugrizao protivničkog igrača Đulija Donatija, prenose italijanski mediji.

To znači i dug odmor za desnog beka Lacijala, koji će tako propustiti i potencijalni sudar za titulu protiv Juventusa.

Fudbaler Lećea, čiji je tim dobio meč 2:1, oprostio je Špancu "trenutak ludila", ali nije disciplinska komisija koja je izrekla ozbiljnu sankciju fudbaleru rimskog kluba.

- Nije mi ništa uradio, izvinio se brzo posle toga, tako da treba to imati na umu. Razumem kad se emocije razbuktaju, utakmica je bila napeta, i on je uradio što je uradio - poručio je posle meča igrač Lećea, ali nije to bilo dovoljno da se ublaži kazna Patriku.

Patrik je inače za svoj postupak dobio crveni karton, a Donati, kog je ujeo, apelovao je na disciplinsku komisiju da ne bude previše oštra, što na kraju nije bio slučaj.

- Zbog svega što je Patrik uradio pošto me je ugrizao, dakle zbog toga što se izvinio i pokajao, trebalo bi dobro razmisliti o kazni. Ja ga ne osuđujem. Ljudski je postupio posle ujeda, za razliku od Bonacolija (iz Sampdorije), koji se čak nije izvinio za namerno udaranje. E to je tužno.

Osim suspenzije, Patrik će morati da plati i 10.000 evra. Propustiće mečeve sa Sasuolom, Udinezeom, Kalajrijem i Juventusom.

Zanimljivo, Luis Suarez je svojevremeno u Premijer ligi dobio 10 utakmica suspenzije zbog ujeda Branislava Ivanovića i četiri emseca za ujedanje Đorđa Kjelinija iz Juventusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA