Belgijski sud poništio titulu Briža, usvojena žalba kluba kog su izbacili iz lige zbog pandemije

Beveren je sredinom maja osporio odluke donete na sastanku svih klubova, sada je stigla i zvanična odluka na tu žabu

  • 0
Real Madrid Klub Briž, Emanuel Denis Foto: Tanjug/Ap

Belgijski sud za Sportsku arbitražu poništio je odluke donete na sastanku svih klubova prve lige po prekidu sezone, kada je većinski izglasana titula dotadašnjem lideru Brižu, a iz društva najboljih ispao poslednjeplasirani Beveren.

Upravo je Beveren osporio odluku, osetio se oštećenim, pa je uputio žabu Belgijskom sudu za sportsku arbitražu - i dobio spor!

Belgijski mediji prenose da je Sud doneo odluku da se "da daljeg" ne prizna titula Brižu i da Beveren zadržava status prvoligaša.

Podsetimo, Belgija je prva zemlja koja je usled prekida sezone zbog pandemije korona virusa proglasila kraj fudbalske sezone, posle 29 kola, a klubovi su na zajedničkom sastanku doneli odluke o šampionu i selidbi u niži rang.

Odluka Suda znači da će klubovi ponovo morati da zakazuju sastanak i da pronađu drugo rešenje kako bi stavili tačku na sezonu.

Osim toga, sada će morati da se veća i o putnicima u Evropu, pošto je Arbitražni sud poništio i odluke vezane za plasman ekipa u evro takmičenja.

Zanimljivo, odluka suda stigla je samo dan pošto je objavljen kalendar utakmica za novu sezonu. I on će sada morati na doradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA