≫ 

Marka brutalna prema "Balkancu Joviću": Luka nije za pozajmicu, on je za prodaju

Nazire se kraj karijere Srbina u najvećem klubu

  • 7
Luka Jović, Marka Foto: MN Press, Marca

Luka Jović je sam sebi napisao "šut kartu" iz Real Madrida. U ove reči staje tekst madridske "Marke" o srpskom fudbaleru koji je još jednim nepromišljenim i nezrelim potezom van terena defintivno završio priču sa madridskim velikanom za "vjeke vjekova".

Tiražni list je Joviću posvetio čitavu naslovnu stranu uz naslov: "Jović, en venta", u prevodu "Jović, na prodaju". Dakle, ništa pozajmica, ništa nova šansa da se dokaže u novoj sredini, pa da se vrati u Madrid - situacija je čista kao suza, u Realu više ne žele da gledaju Srbina.

Kad ovako nešto stigne iz pera najtiražnijeg španskog sportskog glasila, najobaveštenijeg kada je reč o dešavanjima u "Kraljevskom klubu" sve je jasno: Jovićeva karijera u klubu se približila kraju.

List navodi da sa Jovićem više ne vredi pokušavati, da je potrošio sve moguće kredite za samo godinu dana boravka u klubu, i to zbog ponašanja van terenea. Da nije bilo tako, sigurno da bi Zidan i dalje imao poverenje u srpskog napadača, ali ovako, posle još jedne negativne epizode u nizu, i Francuzu je jasno da je investicija od 60 miliona evra bilo bacanje para.

Luka Jović Foto: Profimedia/Alamy

Podsetimo, kap koje je prelila čašu nezadovoljstva ljudi iz kluba, i Zidana, je to što je Luka ugostio prijatelja iz Srbije koji je testiran pozitivno na koronu, pa sad i Jović mora u samoizolaciju 14 dana - a tek što se vratio u tim nakon povrede.

- Balkanski karakter, hladan i rezervisan - tako o Joviću piše "Marka" u pomenutom tekstu.

- Nije se najbolje uklopio u ekipu. Na početku je dobijao prilike, ali su one bile sve ređe zbog učestalih ispada van terena. Tri puta u startnoj postavi, dva puta u Superkupu u odsustvu Benzeme su Jovićev vrhunac u Realu u prvoj trećini sezone. Ukupno, za Real je odigrao 25 utakmica, 8 puta je bio starter, sve zajedno 770 minuta i dva gola.

List hronološki podseća na niz ispada koji su pratili Jovića još od povratka u Srbiju po izbijanju pandemije u Španiji, kako je u domovini prekršio samoizolaciju, pa dobio "packe" i od vrha države, te da se nije opametio ni po povratku u Madrid - gde je povrh svega stigao povređen. Tu povredu čak je pokušao da predstavi kao peh sa treninga, ali su lekari utvrdili da je nju zaradio ranije, saznali su i kako.

Ni to nije bilo sve sa Jovićevog "repertoara".

Dodatno je šokirao svoje poslodavce i fotografijama kojima se pohvalio sa roštiljanja u kućnom ambijentu na bazenu sa sunarodnicima Maksimovićem i Šaponjićem. Zamereno je i tada Joviću, opet preko Marke, da se igra sa ugledom kluba, jer je sa zaštitnom čizmom ležerno pozirao uz roštiljski delikates, i to u vreme zabrane okupljanja usled pandemije korona virusa.

Bio je to novi "žuti karton" Joviću, pred isključenje, a poslednja epizoda u kojoj je drugovao sa zaraženim prijateljem, definitivna je potvrda da Jović nije kalibar igrača za Real, i zato je prodaja, i nikakva pozajmica, jedini mogući izlaz za obe strane.

Video: Luka Jović roštilja sa prijateljima: Da li je ovim prekršen protokol o socijalnom distanciranju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boke

    9. jul 2020 | 10:33

    Natalost tako se pokazao njegov pristup je porazavajuci!!

  • Srba

    9. jul 2020 | 10:24

    Rekao sam odmah bajo, veliki je to klub za njega...

  • UŠATI i uplakani

    9. jul 2020 | 11:04

    Jović ima potpisan ugovor na 5 godina, po kome ima zagarantovan 21 milion eura godišnje,... Pa vi sada razvlačite teorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA