≫ 

Kinez im obećao Ligu šampiona, ispali iz lige posle 26 godina: Tužan kraj sezone za simbol Primere

Espanjol će od naredne sezone igrati u Segundi

  • 2
Bernardo Espinoza Foto: Tanjug/Ap

Minimalnim porazom u gradskom derbiju od Barcelone tri kola pre kraja sezone, iz Primere je ispao klub koji je jedan od simbola elitnog ranga španskog fudbala.

Espanjol napušta elitni rang prvi put posle 26 godina.

Katalonci su u prvoj ligi proveli čak 85 sezona, duže od Espanjola u eliti su bili samo Real, Barselona i Atletic Bilbao, međutim Segunda je sada realnost, posle niza turbulentnih sezona u kojima se klub nekoliko puta spasavao najgoreg scenarija.

Proteklih 26 godina, dakle od momenta povratka u najviši rang španskog fudbala, bili su burni po Espanjol. U tom periodu ekipu je vodilo 25 trenera, klub je osvojio dva pehara Kupa kralja, igrao finale kupa Uefa, tri puta menjao stadion, proslavio 100. rođendan, oplakao smrt 26-godišnjeg defanzivca Danija Harkea, i četiri puta se čudesno spašavao ispadanja, poslednji put 2009. pod Maurisiom Poketinom.

Delovalo je da opstanak više neće biti briga navijača od pre četiri godine, kada je klub preuzeo kineski biznismen Čen Janšeng, koji ne samo da je obećao stabilnost već i napad na Ligu šampiona.

Međutim, ove sezone Espanjol nije ni "primirisao" gornji deo tabele, već se srozao do te mere da je gotovo sve vreme tavorio u zoni ispadanja i na kraju doživeo najtužniji mogući epilog - ispadanje u niži rang.

Video: Fudbaler Barselone pružio podršku Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🍐

    9. jul 2020 | 15:42

    Kinezi počeli i maglu da prodaju

  • Nscz

    9. jul 2020 | 16:13

    I Ostoja obecao Evro Ligu. A evo vec treca godina buzdet po 9-10 miliona i nista. Pstoja idi na utakmicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA