≫ 

Advokat, koji je branio Zvezdu za nameštanje, postao ministar

Erik Dipon Moreti biće novi ministar pravde Francuske

  • 2
Eric dupond moretti, advokat, Erik, Dipon Moreti, Foto: Profimedia

Erik Dipon Moreti je advokat specijalizovan za krivično pravo, postao je ministar u francuskoj Vladi, prenose Večernje Novosti.

Dipon Moreti u karijeri ima 144 oslobađajuće presude, a posebno se izdvajaju neki od najvećih slučajeva u modernoj istoriji Francuske. Njegovi klijenti bili su, među ostalima, i čuveni Bernar Tapi, fudbaler Karim Benzema, rukometaš Nikola Karabatić...

Podsetimo, Moreti je pred Nacionalnim finansijskim tužilaštvom branio i odbranio Crvenu zvezdu posle sumnji u meču sa PSŽ. Moreti je sada, posle promene na čelu francuske vlade, imenovan za novog ministra pravde i predstavlja pravu zvezdu "prelaznog roka".

Neki od ministara u novoj, Kasteksovoj vladi, zadržali su, inače funkcije, kao što je Žan-Iv Ledrijan, zadužen za Evropu i spoljne poslove. Njegovo iskustvo Makronu će i dalje veoma dobro doći.

Zadatak nove vlade biće, pre svega, da prebrodi finansijske teškoće posle izlaska iz krize izazvane koronom.

Za kraj, još jedan poseban detalj  su francuski mediji uočili u nejgovom domu u martu ove godine, u pitanju je karikatura na kojoj se vide tarife samo telefonskih razgovora sa ovakvim advokatom  - 5 sekundi iznose 50 evra, minut 200, 30 minuta 2.500 evra!

Video: Doček fudbalera PSŽ-a na aerodromu Nikola Tesla, Nejmar oduševio srpske klince i jednu navijačicu

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA