Lids "petardirao" Stouk: Slavni klub na sedam bodova od istorijskog povratka u elitu

Nemaju nameru da ostanu bez direktne karte za Premijer ligu

  • 0
lids.jpg Foto: Printscreen Youtube

Fudbaleri Lids junajteda pobedili su Stouk sa 5:0 u 42. kolu engleskog Čempionšipa i dominantno najavili povratak u englesku elitu.

Od tog cilja ih deli samo sedam bodova da bi i matematički obezbedili mesto u Premijer ligi.

Za vratom im diše Vest Bromvič Albion na drugom mestu sa bodom manje, dok se Brentford, Filam, Notinhem i Kardif nalaze među ekipama koje će se boriti kroz baraž.

Upravo Brentford na četiri kola do kraja zaostaje šest bodova za Lids junajtedom koji je poslednji put iskusio slast premijerligaškog fudbala još 2004. godine.

Domaćin je u meču protiv Stouka na svom Eland roudu poveo u 45. minutu golom Mateuša Kliha sa penala. Na poluvreme se otišlo sa 1:0, da bi u nastavku usledila kanonada koju je već u 47. minutu započeo Eder Košta.

Deset minuta kasnije bilo je 3:0 kada je pogodio i Liam Kuper, Pablo Ernandez je bio precizan za 4:0 u 72. minutu, da bi konačan rezultat u drugom minutu nadoknade postavio Patrik Bamford.

Lids ima 24 pobede i 81 bod na tabeli Čempionšipa i do kraja ima još četiri kola. Svonsi u gostima, pa Barnsli kod kuće, Derbi na strani i onda opet Čarlton na Eland roudu.

To je raspored nekad slavnog kluba koji namerava da od naredne sezone bar malo podseti na ono što je nekad bio.

Video: Lalatović palio baklju, ludnica u Novom Sadu na dočeku fudbalera Vojvodine

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA