UEFA pravila za Ligu šampiona i Ligu Evrope: Bez navijača, od četvrtfinala svi u Portugal i Nemačku

Preostali mečevi osmine finala Lige šampiona biće odigrani na domaćim terenima, ili u Nemačkoj gde će biti mečevi Intera i Hetafea i Rome protiv Sevilje

  • 0
UEFA, Liga nacija Foto: AP/Tanjug

Pravilo igranja na domaćim terenima će se promeniti od četvrtfinala, osim u slučaju nepredviđenih okolnosti, dok UEFA pažljivo motri na situaciju sa pandemijom korona virusa.

Nastavak takmičenja posle osmine finala biće igran u Portugalu, objavila je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) i klubovi neće napupštati tu zemlju dok ne budu eliminisani iz takmičenja.

Sve utakmice će biti igrane bez prisustva navijača "do daljeg", tako da se o tome praktično nije ni raspravljalo, a utakmice Lige šampiona će se igrati od 12. do 23. avgusta. Mečevi Lige Evrope igraće se od desetog do 21. avgusta.

Istovremeno, UEFA je obrazložila da se zbog nepredviđenih okolnosti neće uvoditi VAR u Ligi Evrope, te da se to odlaže do sezone 2021/2022, iako je prvobitno planiran za nokaut fazu ove sezone.

UEFA je usvojila i zdravstveni protokol koji će biti obavezujući za sve timove i njihove igrače, ali i za ostale učesnike u fudbalskim utakmicama i njihovoj organizaciji.

Kada je reč o preostalim mečevima osmine finala, tu su revanš Reala i Mančester Sitija, Liona i Juventusa, Napolija i Barselone, Čelsija i Bajerna. Žreb za četvrtfinale i polufinale elitnog takmičenja je u petak.

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA