≫ 

Hazarderski potez Kalua: Iz Nemačke prešao u zemlju sa skoro dva miliona zaraženih koronom

Sezona u Brazilu bi trebalo da se nastavi 9. avgusta, vremešni napadač iz Obale Slonovače se pridružio Japancu Hondi u Botafogu

  • 1
salomon kalu

Foto: youtube/Habib Habibo

Brazilski Botafogo radi zanimljiv prelazni rok pred start nove sezone, možda ne toliko na planu vrhunskog kvaliteta, koliko na privlačenju pažnje medija, javnosti i navijača.

Naime, klub iz Rija je, posle Japanca Keisukea Honde, angažovao još jednog vremešnog asa, bivšeg reprezentativca Obale Slonovače Salomona Kalua (35), koji je potpisao ugovor do kraja godine, pišu strani mediji.

Kalu stiže iz Herte za koju je igrao prethodnih šest godina, toliko je proveo i u Čelsiju, pa je jasno da Botafogo sa vetranom dobija na dragocenom iskustvu u predstojećoj borbi za bodove.

Inače, Kalu je bio u centru pažnje nemačkih medija, jer ga je Herta suspendovala zbog narušavanja socijalne distance tokom pandemije korona virusa. Našao se na udaru medija kada je snimljen da se rukuje sa saigračima u svlačionici i prekida im lekarski pregled.

Kalu će se u novom klubu pridružiti popularnom Japancu Hondi koji je od 31. januara u klub, za koji je sredinom marta, neposredno pred prekid sezone zbog korona virusa, debitovao i postigao gol protiv Bangua.

Sezona u Brazilu planirana je da se nastavi 9. avgusta, mada je i taj datum sada pod upitnikom s obzirom na ogroman broj zaraženih ljudi širom države.

Najprostranija zemlja Južne Amerike sa 1.750.000 zaraženih virusom COVID-19, druga je po broju obolelih, posle SAD.

dosad je u Brazilu od korona virusa preminulo 69.254 osobe.

Video: Strahinja Pavlović o transferu u Lacio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA