≫ 

Premijer liga priznala katastrofu VAR-a: Video sistem doneo pogrešne odluke kod čak tri penala!

Kako posle verovati video snimku?

  • 0
premijerligaski sudija Foto: Tanjug/Ap

Verovali ili ne, VAR sistem je doneo pogrešne odluke kod čak tri sporne situacije, i to sve penala, na tri meča Premijer lige odigrana u četvrtak, konstatovali su iz vođstva takmičenja. 

Kod čak tri jedanaesterca video sistem je doneo neispravne odluke: dva su pogrešno suđena na osnovu video pregleda, a jedan nije, a trebalo je da bude suđen, i tu je takođe VAR sistem zakazao, prenose engleski mediji.

Sporne situacije viđene su na utakmicama Aston Vila - Mančester junajted, Everton - Sautempton i Bornmut - Totenhem.

Junajted je dobio kazneni udarac posle prekršaja nad Brunom Fernandešom, Portugalac je pogodio sa "kreča" za 1:0 u 27. minutu i najavio trijumf Mančestera od 3:0. Ispostavilo se, kasnijim pregledom, da je kazna bila prestroga.

Drugi slučaj desio se u Liverpulu, gde je Sautemptonu poklonjen VAR penal, ali je Vord-Praus propustio idealnu šansu, promašio jedanaesterac - isto tako nepravedno dosuđen.

vord praus Fudbaler Sautemptona Vord-Praus nije iskoristio jedanaesterac koji je sudija dodelio gostima posle video analize Foto: Tanjug/Ap

Konačno, u Bornmutu, VAR nije sankcionisao prekršaj Džošue Kinga u kaznenom prostoru domaćeg tima nad Harijem Kejnom, bio je to očigledan faul i penal, čime je direktno oštećen tim Žozea Murinja.

Premijer liga se kasnije oglasila i konstatovala da su sve tri situacije pogrešno suđene, odnosno da penali nije trebalo da budu suđeni Junajtedu i Sautemptonu, a da je Totenhem oštećen za penal

Sporne situacije komentarisao je bivši napadač Evertona Tim Kejhil, koji je izneo zanimljivu ideju koja bi, kaže, znatno pomogla da se ubuduće minimiziraju VAR greške - on predlaže da se bivši igrači angažuju u VAR sobi.

- Mislim da bi to pomoglo, jer bivši igrači najbolje razumeju pokrete fudbalera, da li simuliraju ili su stvarno faulirani - rekao je Kejhil.

- Kada igrač padne da iznudi penal, to osetite. Zato bi trebalo da se bivši igrači angažuju u VAR sobi, da savetuju sudije šta rade igrači na terenu. Sudije ovako moraju da donose važne odluke, a to ne rade kako valja, i to je razočaravajuće - kaže Australijanac.

Tri pobede u nizu osigurale su Fulamu mesto u plej-ofu za Premijer lige, ali tim Aleksandra Mitrovića i dalje se nada direktnoj promociji u elitu. Večeras (21.15) Mitrović se vraća u tim, a u London stiže Kardif, još jedan kandidat za Premijer ligu. Kec je 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fulam – Kardif

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA