≫ 

Zlatan je malo nervozan: Ko je taj Rangnik? Nisam ja za ovakav Milan

Ibrahimović kao i uvek bez "dlake na jeziku"

  • 0
zlatan ibrahimović Foto: Tanjug/Ap

Zlatan Ibrahimović je i javno rekao šta misli o konceptu reorganizacije Milana na čelu sa gazdom kluba Ivanom Gazidisom: Šveđaninu se nikako ne dopadaju ideje vrha kluba za koje kaže da nisu u skladu sa renomeom velikana i nikako nisu u skladu sa njegovim planovima - da osvaja trofeje.

- Ibra uvek igra da bi osvojio nešto ili ostaje kod kuće - poručio je švedski as u intervjuu za magazin "Sportweek" u izdanju lista "La Gazzetta dello Sport".

- Rekli su mi ljudi da je penzionisanje u SAD bilo previše lako za mene, zato sam došao u Milan. Ovde sam iz čiste ljubavi i želje, jer praktično igram za džabe... Onda je došla ova situacija sa virusom i prekid sezone, pa sam pomislio da neko ili nešto pokušava da mi kaže da je vreme za penziju. Srećom, vratili smo se na teren. Ja sam, doduše imao povredu koju sam prevazišao za dva dana, mada su mi rekli da ne žurim sa povratkom - rekao je Ibrahimović.

Pričao u trećem licu o svojoj budućnosti.

- Ibra je rođen da igra fudbal. I dalje je najbolji u tome što radi. Videćemo kako ću se osećati za dva meseca. Videćemo i šta će biti sa klubom. Ako se održi trenutna situacija, iskren da budem, teško da ću ostati u Milanu.

"Rosoneri" ni naredne godine neće igrati Ligu šampiona, a Ibrahimović ne vidi da se nešto nabolje može uskoro promeniti, otud i njegova želja da se ne zadržava više u klubu.

- Ibra nije igrač za Ligu Evrope, a Milan nije klub koji pripada Ligi Evrope.

Utakmica Milano Torino Foto: Tanjug/AP

Otkrio je Šveđanin i o čemu je pričao sa prvim čovekom kluba Ivanom Gazidisom pre utakmice polufinala Kupa Italije.

- Razgovarao sam u ime ekipe, i u svoje ime. Želeo sam da saznam planove za budućnost, za Milan i za mene. Rekao sma mu da ovo nije veliki Milan u kom sam jednom bio, to je istina, ali svi moramo da damo sve od sebe čak i u ovakvoj situaciji. Sve do samog kraja.

U svom maniru je nastavio Ibrahimović, o sebi kao neprikosnovenom lideru.

- Ibra je ovde, ibra će se pobrinuti za sve. Moram biti ovde ili gubite navijače. Ne znam da li ću igrati negde psoel Milana, ali ne volim da zatvaram vrata pred novim opcijama. Otići ću samo negde gde mogu imati određenu kontrolu nad situacijom, ne negde gde postoje prazne reči. I dalje imam mnogo žara u sebi da ono čime se bavim.

Zanimljiv je bio i Ibrahimovićev komentar na moguću promenu trenera za narednu sezon. Uveliko se priča o dolasku Ralf Ragnika umesto Stefana Piolija.

- Ko je Ragnik? Ne znam čak ni ko je taj čovek? - u svom stilu zaključio je Šveđanin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA