≫ 

Igraju između sebe na treningu dok bukvalno ne pocrkaju: Otkrivena tajna čuvenog argentinskog Ludaka

Evo zašto je Lids na korak od istorijskog povratka u Premijer ligu

  • 0
FK Lids junajted, Marselo Bijelsa

Foto: Guliver/Alex Pantling/Getty Images)

Paralelno sa završnicom Premijer lige, zanimljiva borba za promociju u elitu vodi se i u Čempionšipu gde Lids i Vest Bromvič Albion imaju prednost ispred zahuktalog Brentforda na trećem mestu.

Za sada deluje da je najbliži direktnom povratku velikan sa Eland Rouda, koji je pre 16 godina ispao iz društva najboljih, ali igra sjajan fudbal predvođen argentinskim trenerom Marselom Bijelsom.

Popularni Ludak, za koga Pep Gvardiola tvrdi da je najbolji trener na svetu, je za dve sezone od jednog osrednjeg tima sa minimalnim ulaganjima napravio najatraktivniju ekipu u ligi, koja je silu demonstrirala trijumfom nad Stoukom u četvrtak od 5:0.

Tečne akcije, drblinzi i brzina iz koje su padali golovi u mreži nekadašnjeg reprezentativca Engleske Džeka Batlanda nikoga nisu ostavili ravnodušnim, a tokom prenosa na Skaju komentator je otkrio i jednu zanimljivu činjenicu koja igrače Lidsa izdvaja od ostalih u ligi.

Evidentno je da su momci u belim dresovima izvanredno fizički pripremljeni, a za to su najzaslužnije metode u treningu koje verovatno nema nijedan drugi tim u ovoj ligi.

Naime, kada imaju sedam dana između dve utakmice, fudbaleri Lidsa su usred nedelje prisiljeni od strane trenera da igraju neobičnu i izuzetno zahtevnu prijateljsku utakmicu, takozvani "murderball". Igra se 11 na 11, između sebe, bez faulova, bez auta i kornera, bez prekida 20 minuta i apsolutno im je sve dozvoljeno.

Mogi igrači Lidsa tvrde da nikada u životu nisu trenirali tako, ali otuda im i neverovatna snaga da trče i surovo gaze rivala tokom 90 minuta pogotovo u teškoj i zahtevnoj ligi kakav je Čempionšip.

lids.jpg

Foto: Printscreen Youtube

Četiri kola pre kraja Lids ima šest bodova više od trećeplasiranog Brentforda i još sedam bodova od mogućih 12 će mu biti dovoljno da matematički obezbedi povratak tamo gde pripada posle 16 godina.

Biće to ujedno i početak nove, uzubudljive fudbalske priče jer engleski ljubitelji fudbala ne kriju da jedva čekaju da vide sada već čuvrni "Bielsaball" sledeće sezone protiv Liverpula, Mančester Sitija, Junajteda, Čelsija...

Tri pobede u nizu osigurale su Fulamu mesto u plej-ofu za Premijer lige, ali tim Aleksandra Mitrovića i dalje se nada direktnoj promociji u elitu. Večeras (21.15) Mitrović se vraća u tim, a u London stiže Kardif, još jedan kandidat za Premijer ligu. Kec je 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fulam – Kardif.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA