≫ 

Bio je biser Zvezde, sad trenira s Partizanom: Bivši igrač Juventusa novo lice u taboru crno-belih

Još prošloga leta bio je na radaru kluba iz Humske, ali se kockice nisu složile

  • 7
Luka Marković, FK Juventus Luka Marković u dresu Juventusa; Foto: Profimedia/Alamy

Napadač italijanskog Krotonea Luka Marković (20) priključio se prvom timu Partizana, sa kojim će u narednom periodu održavati formu. Ipak, nije isključeno, ukoliko stručni štab crno-belih bude zadovoljan, da klub iz Humske možda posegne i za angažovanjem ovog fudbalera.

Javnost u Srbiji nije upoznata, ali Marković je već bio na “radaru” Partizana prošlog leta, čak je uspostavljen i kontakt i sa igračem i sa njegovim agentima, ali su trener Savo Milošević i Ivica Iliev smatrali da je ekipi u tom trenutku potreban iskusniji napadač, koji će doprineti u plasmanu u Ligu Evrope. Što se angažovanjem Umara Sadika pokazalo kao ispravna odluka.

Ovoga puta, pandemija korona virusa je doprinela da se Marković obre u Humskoj i trenira sa najjačim sastavom, a nije isključeno da crno-beli možda posegnu i za njegovim angažovanjem, ukoliko struka da “zeleno svetlo”.

Inače, radi se o momku koji je selektiran u Crvenoj zvezdi, ali kako nije našao svoje mesto na stadionu “Rajko Mitić, obreo se u Čukaričkom, gde je i igrački eksplodirao u mlađim selekcijama. Privukao je pažnju skauta, ali je, umesto prvog tima, odabrao teži put i otisnuo se u inostranstvo.

Iako je već bio viđen u “srpskoj” Benfiki, pre skoro tri godine Marković se obreo u Italiji i potpisao tada profesionalni ugovor sa Krotoneom i to na četiri godine. Posle samo nekoliko meseci zapao je za oko skautima Juventusa, koji su ga ispratili u takmičenju “Primavera” (mladi timovi) i leta 2018. godine odlučili da ga otkupe od Krotone.

Tokom sezone je odigrao 26 mečeva za mladi tim torinskog velikana, postigao šest golova, ali nije bio zadovoljan minutažom, pa je prošlog leta pozajmljen gradskom rivalu Torinu.

Luka Marković Marković (desno) na treningu Partizana; Foto: FK Partizan

Pomenuta pozajmica “Bikovima” je istekla 30. juna i Marković je ponovo “pod kapom” Krotonea, ukoliko crno-beli ne odluče da se umešaju u celu priču i načine konkretniji korak.

Valja takođe napomenuti i da je Marković još kao dečak 2014. godine bio na radaru velikih klubova i njihovih skauta, pa je testiran u slavnom Liverpulu, a 2015. godine se pisalo kako ga je Valter Sabatini, tadašnji prvi čovek Rome, označio kao igrača koji bi mogao da ponese dres "Vučice”.

Pominjalo se i da bi mogao da nastavi stazama Srba u Benfiki ili, pak, u Šalkeu, koji ga je takođe pratio...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    10. jul 2020 | 12:10

    Voldena nece prezaliti ni za 10 godina 😂😂😂

  • Bolje stavi ime

    10. jul 2020 | 14:53

    Vi koji ste trenirali hahahaha pa decko igrao za Juventus a vi igrajte i dalje za Mostanicu i kukajte.Nazalost Srbija puna ljubomore gledajte svoje zivote i ne bavite se tudjim.Decko sve najbolje

  • Qwerty

    10. jul 2020 | 13:37

    Mi koji smo trenirali nekada sa njim dobro znamo kakav je "fudbaler". Ali zato sve van talenta je imao nazalost. Nece njega uzeti Partizan, iskreno ne moze da igra ni Srpsku ligu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA