Liga koja je podelila Delije i Grobare: Evo zašto jedni navijaju za Sent Galen, drugi za Jang Bojs

Od ishoda švajcarske lige umnogome će zavisiti evropski put večitih

  • 7
Delije, Grobari, Sent Galen, Jang Bojs

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda i Partizan sa posebnom pažnjom prate rasplet švajcarske lige, koja će umnogome odrediti put večitih u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Ishod lige u Švajcarskoj direktno će odretiti da li će Zvezda biti iznad ili ispod crte u 3. kolu plej-ofa za Ligu šampiona, za šta joj je takođe potrebno i da Napoli i Lion ispadnu u osmini finala aktuelne sezone Lige šampiona od Barselone i Juventusa u revanš mečevima.

Zvezdi je neophodno da titulu u Švajcarskoj osvoji Sent Galen, a ne Jang Bojs, koji ima bolji koeficijent od crveno-belih. Sa druge strane, Partizanu odgovara da titulu uzme Jang Bojs, a da Sent Galen ide u kvalifikacije za Ligu Evrope, jer ima slabiji koeficijent od crno-belih.

Situacija je trenutno potpuno izjednačena na tabeli što najavljuje pravu dramu do kraja prvenstva.

Jang Bojs ima 58 bodova, isto toliko i Sent Galen, dok Bazel već ozbiljnije zaostaje za njima sa 9 bodova manje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Do kraja prvenstva u Švajcarskoj ima još 7 kola, tako da mnogo toga još može da se izdešava, ali jasno je da će se do kraja voditi borba između Jang Bojsa i Sent Galena.

Jang Bojs do kraja prvenstva ima četiri gostovanja, a tri utakmice igra na svom terenu, a isti je slučaj i sa Sent Galenom. Već u narednom kolu klub iz Berna ima težak zadatak protiv Bazela na gostovanju, ali ništa manje lako neće biti ni Sent Galenu na gostovanju Servetu, koji je na 4. mestu i vodi borbu za evropu sa Cirihom i Lucernom, pa su mu bodovi neophodni.

I Sent Galen će do kraja prvenstva igrati protiv Bazela, ali na svom terenu, a zanimljivo, u poslednjem kolu gledaćemo verovatno i odlučujući meč za titulu, jer se tada sastaju Jang Bojs i Sent Galen, ali je aktuelni šampion u blagoj prednosti zbog domaćeg terena.

Nema sumnje, pratiće se švajcarska liga i u Srbiji među navijačima večitih, koji će imati svoje favorite za koje će navijati.

Zvezdi će sudbina Sent Galena i definitivno odrediti sudbinu u žrebu za Ligu šampiona, dok na sudbinu Partizana mogu da utiču i rezultati u još 6 liga, o čemu smo već pisali.

Video: Milošević: Prioritet ove sezone je da vratimo titulu u Humsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fontana

    10. jul 2020 | 15:15

    Lako je glodari 🐀 ma , oni mogu da biraju da li ce nasu ili hrvatsku ligu.

  • Popaj KG

    10. jul 2020 | 15:08

    Obrali su bostan i jedni i drugi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA