≫ 

Englezi stvorili nikad talentovaniji tim koji će vladati narednih 10 godina: Football's coming home!

Geret Sutgejt će sledećeg leta biti na slatkim mukama

  • 11
Rašford, Sančo, Grinvud, Foden Foto: Tanjug/AP

Tamo negde daleko, u nekom alternativnom univerzumu, ovih dana bismo se približavali završetku Evropskog prvenstva u fudbalu. Engleska i njen selektor Geret Sautgejt bi se možda pripremali za polufinale na Vembliju kojim bi pokušali da sruše mit o "54 godina bola" pred svojom publikom.

U redu, možda je to samo san, ali ako imamo u vidu nastupe Gordog Albiona u Rusiji pre dve godine na Svetskom prvenstvu, kada su izugbili od Hrvatske u polufinalu, jasno je da Englezi imaju pravo da se nadaju ponovno visokom plasmanu na velikom takmičenju.

Utakmica, fudbal, Engleska, Kosovo Geret Sautgejt; Foto: Tanjug/AP

I još pride imaju 12 meseci više da se spreme. A upravo sledeće 2021. mogli bismo da vidimo još bržu, srčaniju i podmlađeniju Englesku, posebno nakon poslednjih partija Fila Fodena i Mejsona Grinvuda, koji su eksplodirali od restarta Premijer lige.

Foden, nova zvezda Mančester Sitija, ima četiri gola na isto toliko utakmica, dok je sjajni Grinvud sa Old Traforda postigao isto toliko pogotka na tri vezana nastupa.

Niko nije očekivao da ih Sautgejt vodi ovog leta na EURO, ali kako igraju trenutno i ukoliko nastave da oduševljavaju, sledeće godine će moći da računaju na poziv. Opet, i Foden i Grinvud nisu jedini talenti koji su na raspolagaju selektoru Engleske.

Ova reprezentacija ima izuzetnu "zlatnu generaciju" i bar po tri solidne alternative na svakoj poziciji koje mogu da konkurišu za učešće na najvećoj smotri evropskog fudbala. Podatak da većina njih još nije napunila ni 20 godina obećavaju Englezima velike stvari u deceniji koja dolazi.

Golmani - Henderson, Pikford i Poup

APTOPIX Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Čuvar mreže Mančester junajteda Henderson je partijama na pozajmici u Šefild junajtedu verovatno prešišao već Pikforda i zauzeo mu mesto i dres sa brojem jedan.

Desni bekovi - Aleksander-Arnold, Van Bisaka, Voker, Džejms

Trent Aleksander Arnold, FK Liverpul Foto: Tanjug/AP

Neverovatno koliko dobrih rešenja Englezi imaju na ovoj poziciji. Međutim, Liverpulov Trent Aleksander Aronold je zakucan na ovom mestu kao starter, ostali neka se poređaju kako im je volja.

Desni štoperi - Gomez, Stouns, Kin

Rahim Streling i Džo Gomez Foto: AP Tanjug

Možda najslabiji deo čitavog engleskog tima. Gomez je šampion Preijer lige i prošlogodišnji pobednik Lige šampiona pa je siguran kao starter ispred ostalih.

Levi štoperi - Megvajer, Tomori, Mings

Fk Partizan, Mancester Junajted Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Ni ovde konkurencija nije ništa naročito, pa se Englezi uzdaju u Megvajera, jednog od najboljih na Mundijalu u Rusiji i najskupljeg defanzivca u istoriji Premijer lige.

Levi bekovi - Čilvel, Šou, Rouz

FK Lester Foto: Tanjug/AP

Nije baš Ešli Kol, ali Ben Čilvel je kroz partije u dresu Lestera ove sezone pokazao da je najbolji engleski levi bek u ovom trenutku.

Defanzivni vezisti - Henderson, Rajs, Vinks, Dajer

džordan henderson Foto: Tanjug/Ap

Predvodnik šampionskog tima Liverpula je veliki univerzalac što je pokazao u jednom delu ove sezone kada se Fabinjo povredio. Zbog toga, ali i bogatog iskustva je u prednosti u odnosu na ostale konkurente.

Desni centralni vezisti - Okslejd-Čemberlen, Ali, Maunt, Loftus-Čik

Liverpul, Arsenal Foto: Tanjug/AP

Okslejd-Čemberlen možda nije zadovoljan minutažom u Liverpulu, ali je trenutno bolja opcija od Alija, Maunta i Loftus-Čika koji ne deluju ubedljivo u nastavku sezone.

Levi centralni vezni - Foden, Medison, Griliš, Barkli

Mančester Siti - Čelsi Foto: AP/Tanjug

Foden je izvanredan talenat i pravo zlato engleskog fudbala, a sve što Sautegejtu preostaje je da se nada da će Pep Gvardiola nastaviti da mu daje šansu posebno nakon što David Silva napusti Etihad.

Desna krila  - Sterling, Sančo, Grinvud, Hadson-Odoi

Rahem Sterling Mančester Siti Foto: AP/Tanjug

Imajući u vidu sezonu koju je imao u Borusiji iz Dortmunda, Sančo verovatno zaslužuje ulogu startera u dresu Engleske. Međutim, čini se da je Sterling u prednosti, dok Grinvud sebe vidi više kao centarfora nego desno krilo na koje treneri guraju.

Leva krila - Rašford, Saka, Nelson, Sesenjon

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Rašford uprkos godinama već sada ima ogromno iskustvo, ali treba da se pripazi u budućnosti od Sake koji pokazuje talenat u dresu Arsenala.

Napadači - Kejn, Ings, Vardi, Abraham, Kalvert-Luin

Harry Kane, Hari kejn, Totenhem Foto: Tanjug/AP

Kejnova pozicija je sigurna trenutno, ali Deni Ings ima neverovatnu sezonu kao i Džejmi Vardi, koji je vodeći strelac Premijer lige. Tami Abraham je pre povreda bio takođe sjajan pa Englezi ne moraju da brinu.

U svakom slučaju, možda baš ovi momci konačno zapevaju čuveni hit: "Football's coming home".

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rest

    10. jul 2020 | 20:16

    Okslejd Čembrlen umjesto Dele Alija :=D

  • Kalman

    10. jul 2020 | 22:37

    Baš jako sunce u Engleskoj.

  • svakom loncu poklopac!

    10. jul 2020 | 22:22

    Svaki tirnir taj tim moze do 16 finala , eventualno 8na ako bi imali srecu i lagane protivnike posle grupe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA