Katai ispričao šta su mu sve pisali navijači: Odgovorio i na pitanje o povratku u Srbiju iz Amerike

Papir sa dvogodišnjim ugovorom je još "vruć"

  • 3
1594402756135-katai.jpg Aleksandar Katai u razgovoru za Zvezda kids, Foto: Printscreen Youtube

Novi fudbaler Crvene zvezde je Aleksandar Katai, a već prvog dana po potpisivanju ugovora imao je i prvi razgovor za klupski kanal na Jutjubu.

Katai je tu odgovarao na pitanja o svom povratku u Zvezdu, ali i Srbiju iz Los Anđelesa gde je doskora igrao za LA Galaksi.

- Sjajno, kao i prvi put, drago mi je da sam se vratio kući i čekamo nove pobede - kratko je počeo Katai.

On se u Srbiji našao posle prekida saradnje sa Galaksijem, samo nekoliko dana posle potpuno neprihvatljivih rasističkih objava njegove supruge Tee Katai.

U jeku demonstracija protiv rasizma i posle ubistva Džordža Flojda u SAD, Galaksi to nije hteo da toleriše. Ruka sudbine ili ne, Katai se sada vratio u Zvezdu i, kako kaže, ispunio obećanje dato još po odlasku u Alaves 2016.

- Ispunio sam obećanje, videćemo šta ću da izjavim kad budem odlazio, možda opet kažem da ću se vratiti, videćemo - dodaje Katai.

Njemu su u protekle četiri godine navijači crveno-belih više puta pisali da se vrati...

- Svaki prelazni rok je isti za mene. Uglavnom stižu poruke navijača Zvezde "kad se vraćaš, dolazi kući". Na to sam navikao. Ali evo sad se stvarno desilo - priča Katai.

Na pitanje da li je spreman za odgovornost koji sa sobom nosi dres sa brojem deset, uverava da jeste. Ta odgovornost će biti utoliko veća jer je Zvezda prethodnih godina imala dobre evropske rezultate.

- Spreman sam na to, znam šta donosi desetka, znam šta me očekuje i iskreno se nadam da ću ispuniti očekivanja - kaže Katai i nada se da će problemi sa korona virusom proći što pre.

Odgovorio je i na pitanje o povratku iz Sjedinjenih Država gde je imao zaštićen ugovor na 650.000 dolara godišnje.

- Najlepše je kod kuće. Stvarno Amerika je prelepa zemlja i meni se mnogo sviđa i njihov način razmišljanja i život, sve je to jako lepo videti, ali kuća je kuća. Nemaju oni ovo, kad se svi njihovi klubovi zajedno skupe, nemaju ono što ima Zvezda - zaključuje Katai.

Video: Lalatović palio baklju, ludnica u Novom Sadu na dočeku fudbalera Vojvodine

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oli

    11. jul 2020 | 10:57

    Kako igrati fudbal posle svega ,što se kaže sa konja na magarca.

  • Mane

    10. jul 2020 | 23:47

    Iako se uopste ne slazem sa nasilnim komentarima njegove supruge, slazem se da ljudi ne bi trebali da gube posao zbog onog sto clanovi porodice pricaju. Ali, mislim da Katai nije otpusten u klasicnom smislu. Galaxy i on su se dogovorili sporazumno o raskidu ugovora, i njemu su dobro platili za taj raskid ugovora. Jednostavno, mislim da je Galaxy kalkulisao da bi njegov doprinos na terenu bio manji od dugorocne stete nanesene klubu zbog ovih izjava, i to je bilo to. Sto se njega tice u igrackom smislu, kad ga gledam na terenu, stalno se cudim zasto nije vise postigao. Pa u tom Chicago-u su prosle sezone imali ekipu sa odlicnim pojedincima, a nista nisu postigli. On ima i tehniku i sut, ali nesto mu nedostaje - mozda nije vodja po mentalitetu, a to su trazili od njega?

  • kralj

    11. jul 2020 | 00:29

    Tea ljubimo te u oko 😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA