≫ 

Kakav gest: Union Berlin plaća navijačima testove na korona virus samo da bi mogli na stadion

Tvrde da bez navijača "nije to to"

  • 0
Virus Outbreak Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Dok čitava Evropa još uvek igra pred praznim tribinama, Nemci već razmatraju uz Holanđane kada bi i pod kojim uslovima mogli da vrate navijače na stadione.

Iz Berlina misle da su našli dobro rešenje za dovođenje 22.012 navijača, o čemu je u petak pisao Dojče Vele.

- Spremni smo da uradimo sve što možemo da ljudi mogu da dođu i bez socijalne distance. Union Berlin nikad nije izbegavao izazove i neće ni sada. Iskustvo dolaska na stadion gubi smisao ako mora da se drži distanca - poručili su iz kluba.

Tvrde da ako navijači ne mogu da pevaju, kliču i viču, da to jednostavno nije to, ali da istovremeno žele bezbednost svih bude prioritet. Zbog toga testovi ne smeju da budu stariji od 24 sata.

- Veliki je izazov, posebno ekonomski, ali spremni smo da uradimo sve, a to znači da bi klub snosio troškove neophodnih mera. Cilj je da damo fudbal ljudima koji ga vole i da vratimo ljude na posao.

- Istražujemo sa našim parnerima mogućnost testiranja i proveravamo kapacitete koji su nam na raspolaganju. Čim budemo definisali kompletan plan, navijači će biti obavešteni o svim detaljima - navode iz Union Berlina.

Ovaj klub je inače ovogodišnju sezonu završio na 11. mestu sa 41 bodom, ispred Šalkea, a iza berlinske Herte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA