Kaputo u nadoknadi udario treći "šamar" Laciju: Rimljani od euforije do nokdauna za nedelju dana

Fudbaleri Sasuola pobedili su Lacio u meču 32. kola italijanske Serije A sa 2:1 u gostima

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Problemi za Lacio ne prestaju i loša forma nikako da se prekine jer Rimljani imaju tri uzastopna poraza od Milana, Lećea i Torina.

Za pretendente na Skudeto, previše tanko. Sasuolo im je došao u nezgodnom trenutku jer je u žestokom uzletu forme posle tri uzastopne pobede, tako da je Lacio postao i četvrta "recka".

Već u devetom minutu, gosti su na Olimpiku preko Đakoma Raspadorija postigli prvi gol na meču.

Mehdi Burabija je vukao loptu do ispred šesnaesterca, uleteo mu je Marko Parolo i Marokanac je izgubio loptu, ona je stigla do Raspadorija koji je lagano rešio situaciju jedan na jedan sa golmanom Lacija.

Sudije su konsultovale VAR, utvrđeno je da je bio ofsajd i od gola nije bilo ništa. Umesto toga, vođstvo Lacija. U 33. minutu Manuel Lazari prolazi kao brzi voz desno pored imenjaka Lokatelija i dodaje na 11 metara za Luisa Alberta.

Ovaj loše prima loptu, ali pored njega uklizava prvo Burabija, a onda i Lokateli koji je uspeo da zakači loptu i izblokira šut Alberta, ali je on nekako odbitkom ipak završio u golu.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Sasuolo uspeva da nadoknadi zaostatak u nastavku meča. U 52. minutu Burabija uzima loptu na sredini terena dodaje napred za Kaputa, a ovaj vraća sa desne strane u sredinu za Raspadorija koji bez oklevanja skreće loptu u mrežu za 1:1.

Lacio je pao u nadoknadi vremena jer je tada Frančesko Kaputo koji je ušao kao rezerva u 46. minutu, postigao gol za 2:1 u korist Sasuola.

On je u 91. minutu bio na pravom mestu u pravom trenutku. Đanmarko Ferari je dobio centaršut sa leve strane na drugoj stativi i glavom je vratio na prvu za Kaputa, a ovaj je sam i neometan sa metar, metar i po udaljenosti pogodio gol.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Sasuolo posle ove pobede ima 46 bodova i sve ozbiljnije šanse da se do kraja prvenstva uključi u borbu za Evropu jer je trenutno na osmom mestu, dok je šestoplasirani Napoli na 51 bodu.

S druge strane, poraženi Lacio sada ima 68 bodova, a na drugom mestu kaska za Juventusom sedam bodova, dok Atalanta ima šanse da ga prestigne jer ima 66 bodova i meč manje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA