Vidal golom "zakuvao" šampionsku trku: Barsa bod iza Reala tri utakmice pre kraja Primere

Fudblaeri Barselone pobedili su Valjadolid sa 1:0 u meču 36. kola španske Primere

  • 0
Spain Soccer La Liga Foto: Tanjug/AP

Jedini gol na meču Barsa je dala u 15. minutu kada je Lionel Mesi pasom kroz trojicu igrača Valjadolida dodao Arturu Vidalu.

Čileanac je prihvatio loptu i praktično je iz okreta po zemlji poslao iskosa u dalji ugao gola domaće ekipe na stadionu Hoze Zorilja. Četiri minuta kasnije Antoan Grizman je imao priliku za gol ali je iz kaznenog prostora loše šutirao.

Riki Puig, izdanak Barselonine škole je u 30. minutu provozao nekoliko igrača Valjadolida, ali mu je golman Đordi Masip odbranio udarac.

U nastavku je svoje šanse propuštao i domaćin, ali je zasluge u tome imao i Mark Andre Ter Štegen. Prvo je Enes Unal po isteku sat vremena igre glavom tukao posle slobodnog udarca, a Nemac je odbranio.

Potom je i Masip odbranio udarac Mesija iz slobodnjaka, da bi u nadoknadi vremena Sandro Ramirez propustio još jednu veliku šansu Valjadolida koji nije mogao do boda.

Mesi je spomenutim dodavanjem za jedini pogodak Barse postao jedini čovek u istoriji Primere koji je u istoj sezoni upisao bar po 20 golova i asistencija, a prvi koji je u sezoni imao više od 20 asistencija još od Ćavija Ernandeza iz sezone 2008/2009.

Spain Soccer La Liga Foto: Tanjug/AP

Barsi je ova pobeda posle dosta štucavica i neslaganja između ekipe i stručnog štaba bila veoma bitna jer je prišla Real Madridu na bod zaostaka.

Blaugrana sada ima 79 bodova, a Kraljevski klub na prvom mestu 80, te je trka za šampionsku titulu u Španiji još uvek otvorena.

Real doduše ima tri utakmice do kraja (Granada, Viljareal, Leganes), Barselona dve, protiv Osasune i Alavesa. Da podsetimo, u prvom meču dana odigranom u Primeri Osasuna je pobedila Seltu iz Viga sa 2:1.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Crnke i plavuše odmerile snage u fudbalu, a pobednice dobile metlu i to zlatnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA