Sulejmani tragičar u porazu Jang Bojsa: Bazel učinio ogromnu uslugu Zvezdi i Sent Galenu!

Zvezdaši se raduju porazu žuto-crnih

  • 2
bazel.jpg Foto: Printscreen Youtube

Fudbaleri Bazela pobedili su Jang Bojs u meču 30. kola švajcarske Superlige sa 3:2 i omogućili Sent Galenu prednost šest kola pre kraja prvenstva.

Tragičar meča svakako je srpski internacionalac i nekadašnji igrač Partizana Miralem Sulejmani koji je u 96. minutu promašio penal za izjednačenje.

Njegov promašaj dobrodošao je i u Srbiji, bar onom njenom crveno-belom delu jer poraz Jang Bojsa odgovara Crvenoj zvezdi.

Naime, Sent Galen i Jang Bojs su sada izjednačeni sa po 58 bodova na tabeli. Bojsi su i dalje prvi, ali Sent Galen ima meč manje, a ako on osvoji titulu, to znači da će Zvezda biti povlašćena u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

S obzirom na okolnosti i pravila pod kojima se igraju kvalifikacije, šampionu Srbije bi to savršeno odgovaralo.

U suprotnom, odgovaralo bi Partizanu, o čemu smo pisali u posebnom tekstu koji možete pročitati na našem portalu.

Jang Bojs je i u ovom meču protiv Bazela bio na pragu povratka od 0:3 do 3:3 jer je Bazel vodio posle golova Kamnpa i Artura.

Samjuel Kampo je u 13. minutu iskosa zakucao loptu u mrežu sa leve strane, dok je Artur petom u 48. minutu demonstrirao "žoga bonito", a onda u 61. pogodio i glavom za 3:0.

Žan Pjer Ensame je u 66. minutu smanjio na 1:3 posle duge lopte Sulejmanija, a Kristijan Fasnaht je samo četiri minuta kasnije pogodio posle slične lopte Ebišera.

Upravo je Mihael Ebišer isključen u 81. minutu, ali je uprkos tome Jang Bojs uspeo da dođe do penala i propusti veliku šansu za bod na gostujućem Sent Džejkob Parku u Bazelu.

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA