≫ 

"Šta da radimo, da odsečemo igračima ruke"? Trener Atalante ljut posle dva penala za Juventus

Đan Pjero Gasperini smatra da su pravila suđenja takva u Italiji da se penali sviraju za napucane lopte

  • 2
Juventus  - Atalanta

Foto: Ap/Tanjug

Atalanta je ostala bez dva boda na gostovanju kod Juventusa (2:2) zahvaljujući  penalima dosuđenima u korist lidera Serije A. U oba slučaja razlog je bio taj što je lopta pogodila igrača Atalante u ruku, iako nije bilo nikakve namere.

To je izazvalo bes trenera Atalante Đan Pjero Gasperinija na reakciju u kojoj je sarkastično pronašao drastično rešenje za izbegavanje takvih situacija.

- Šta da radimo, da odrežemo igračima ruke? - upitao je Gasperini.

U mnogim drugim zemljama ovi jedanaesterci ne bi bili dosuđeni jer je u oba slučaja bilo očito da su za kontakt lopte i ruke odgovorni isključivo igrači Juventusa, koji su, slučajno ili ne, napucali loptu u zabranjeni deo tela gostujućih fudbalera.

FC Atalanta - Valencia, FK Atlanta Valensija

Foto: Tanjug/AP

- Takva su pravila, barem u Italiji. Ovo nije prvi takav penal, bilo ih je još puno. Tumači li se to pravilo jednako kao u ostatku sveta? Moramo promeniti način na koji ga interpretiramo - rekao je Gasperini, koji je inače bio vrlo zadovoljan igrom svoje ekipe, koja je dva puta vodila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    12. jul 2020 | 11:34

    Covek je stajao u kaznenom prostoru sa podignutom rukom. Nije trcao pa da se kaze da je slucajno zakacio loptu. Ne znam sto se bunite. Penal je cist kao suza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA