Arsenal poleteo, pa surovo pao u derbiju Londona: Horor kiks Kolašinca najavio preokret Pevaca

Burno je bilo u derbiju Londona, tim Žozea Murinja savladao Tobdžije

  • 0
aleksander lakazet

Foto: TAnjug/Ap

Derbi severnog Londona i bez navijača podigao je adrenalin, žustru i sadržajnu utakmicu priredili su igrači Totenhema i Arsenala, na kraju su pobedu odneli Murinjovi "Pevci", i to posle preokreta - 2:1.

Prva dva gola na utakmici bila su priča za sebe, oba u režiji igrača gostujućeg tima, s tim da je jedna lopta završila u njihovoj mreži.

Prvi pogodak, u režiji Lakazeta, bio je takav da se može iznova gledati više puta. Pravo malo remek delo, golčina za TV špice u režiji napadača Arsenala. "Zategao je praćku" Francuz, ispalio projektil ka golu zemljaka Lorisa, toliko jak i precizan da je ovaj paradom mogao samo da ulepša trenutak.

Bio je to momenat najveće ekstaze navijača "Tobdžija", naravno da nema ničeg lepšeg nego dati takav gol najvećem rivalu, ali samo dva minuta kasnije iz stanja potpune euforije pali su u fazu očaja.

Kolašinac je naizgled bezazlenu situaciju pretvorio u gol-šansu za Sona, loš povratni pas poslao je reprezentativac BiH ka Luizu, promašio ga za pola metra, a Korejanac, brz kao munja, iskoristio poklon i pogodio za 1:1.

 

Nastavak meča doneo je mirniji i obostrano oprezniji pristup, delovalo je kao da su se i jedni i drugi zadovoljili postignutim, Murinjo je naravno zatvorio sve prilaze golu, ali je onda inspirisani Son stupio na scenu.

Korejac je uputio vrhunski precizan centaršut iz kornera, pred golom je Aldervireld najbolje skočio i poodio mrežu Arsenala.

 

Moglo je biti i 3:1 u korist "Pevaca", ispadali su naivno defanzivci gostiju nakon primljenog gola, no u jednoj takvoj situaciji Kejn nije uspeo da iskoristi seriju kikseva Mustavija, te je rezultat iz 81. minuta ostao aktuelan do kraja meča.

Totenhem je ovom pobedom, osim što je savladao gradskog rivala, i prestigao Arsenal na tabeli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA