≫ 

Lesterovo pomračenje u Bornmutu, Lisicama "visi" Liga šampiona, Junajtedu se otvorilo treće mesto!

Rasplet trke za preostala dva mesta u evropskoj eliti biće krajnje zanimljiv

  • 2
Bornmut - Lester Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bornmuta uhvatili su možda i poslednji voz za priključak ka zoni opstanka, i to posle najspektakularnije pobede ove sezone: od 0:1 do 4:1 protiv kandidata za Ligu šampiona Lestera.

Gosti su od 23. minuta vodili golom Džejmija Vardija, tako je i završeno poluvreme, ali se u nastavku desio potpuni kolaps u igri ekipe Brendana Rodžersa. Kao da nisu postojali od 65. minuta sve do kraja meča, kada su delovali kao razbijena vojska ili osrednji tim engleske treće lige.

Stanislas je poravnao na 1:1, Solanke povisio na 2:1 u istom minutu kada je sudija isključio defanzivca gostiju Sojunčua zbog udaranja igrača Bornmuta bez lopte, dok se ovaj koprcao u mreži nakon gola za preokret.

Nastavak meča bila je igra "mačke i miša".

Džoni Evans je bio tragičar "Lisica" u 83. minutu, lopta ga je u krajnje bizarnom spletu okolnosti pogodila u zadnji deo stopala, prošla mu kroz noge i prevarila Kaspera Šmajhela.

Britain Soccer Premier League Glynn Kirk

U 87. minutu Solanke je još jednim golom dotukao grogirane goste koji su ovim porazom sebi zakomplikovali borbu za treće i četvrto mesto.

Lester čeka ponedeljak sa 59 bodova, ispred je Čelsi sa 60, a Mančester junajted bi mogao oboje da pretekne i posle dugo vremena da zasedne na treće mesto, ukoliko upiše bodove protiv Sautemptona.

Lester u narednom kolu čeka Šefild, pa gostuje Totenhemu, a u poseldnjoj rundi dočekuje Junajted u možda ključnom obračunu za Ligu šampiona.

Sa druge strane, Bornmutu je ovo bila tek "slamka spasa" pred tri preostala kola i mečeve sa Sitijem u gostima, Sautemptonom kod kuće i Evertonom na strani.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA