≫ 

Buran derbi na ruiniranom Maksimiru: Pet golova, preokret Hajduka u režiji tinejdžera i bojkot BBB-a

Sjajan meč odigrali najveći hrvatski klubovi

  • 2
dinamo zagreb

Foto: youtube/index.hr portal

Hajduk je u odličnoj utakmici na zagrebačkom "Maksimiru" savladao aktuelnog šampiona Dinamo 3:2 posle preokreta, i sa igračem više, te tako teoretski ostao u trci za drugim mesto koje Hrvatskoj donosi igranje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, istina na pet boova udaljen od Osijeka dva kola pre kraja.

Junak pobede Splićana u prestonici bio je 19-godišnji Mario Čuić, dvostruki strelac za goste i potencijalno novi "biser" hrvatskog fudbala.

Čuić je na efektan način postigao gol za 1:1, potom i za 2:2 u 81. minutu pre nego što je Dinamov Teofil autogolom kompletirao veleobrt Hajduka na "Maksimiru".

Strelci za Dinamo, kojeg je sa klupe vodio Zoran Mamić, bili su Oršić i Ivanušić, a valja reći i to da je igrač gostiju Caktaš promašio penal na 1:0 u prvom poluvremenu.

Važan momenat meča bilo je isključenje Dinamovog Gojaka zbog grubog starta laktom pred kraj poluvremena, pa su gosti imali igrača više čitav drugi deo, u jednom trenutku i gol deficita, koji su, ipak, uspeli da anuliraju i preokrenu.

Bilo je "vruće" i na tribinama, kao i uvek kada igraju Dinamo i Hajduk.

Zbog ruiniranosti kompletnog stadiona koji je dodatno otećen u poslednjem zemljotresu, bile su otvorene samo zapadna i južna tribina, a meču je prisustvovalo blizu 2.000 navijača.

Usled pandemije COVID-19 virusa pušteno je 6.000 ulaznica u prodaju.

Svoj šou imali su navijači Dimama "Bed Blu Bojsi", koji su napustili stadion na poluvremenu kao vid još jednog bojkota, zbog toga što je Zoran Mamić, kako kažu, sam sebe postavio na mesto trenera.

Posle standardnog repertoara prozivki i psovki za braću Mamiće, najvatreniji navijači "Modrih" su napustili stadion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA