≫ 

Italijani hoće navijače na stadionima pre kraja sezone: Klubovi spremili i specijalan protokol

Ako pitate klubove Serije A, izvodljivo je

  • 2
FK Milan - FK Đenova, prazan stadion, korona virus

Foto: Tanjug/AP

Navijača u Italiji na stadionima nije bilo od marta i početka opasnog širenja pandemije korona virusa u Evropi i na "čizmi".

Mada je na prelasku između proleća i leta bilo neizvesno da li će ih i kada biti ove godine, u ponedeljak je održan sastanak čelnika klubova Serije A na kom je jedna od stavki bila povratak navijača - još ove sezone.

Pitanje je koliko je to izvodljivo jer je Italija među zemljama koje su početkom pandemije najviše propatile i imale najviše žrtava.

Deo sastanka odnosio se i na spor sa nosiocima TV prava za prenos utakmica italijanskog šampionata, jer deo novca još nije uplaćen.

- Klubovi uz sve poštovanje interesa navijača, sponzora i akcionara, odlučili su da ne suspenduju sprovođenje dogovora o licencama i TV pravima, uprkos tome što Skaj nije isplatio poslednju ratu duga - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se konkurs za TV prava za period od 2021. do 2024. godine nastavlja narednih nedelja.

- Takođe, moraju i da se puste navijači, bar deo njih, na stadione i pre kraja ove sezone. Delimično treba otvoriti stadione za navijače, u punoj saglasnosti i uz poštovanje bezbednosnih protokola - kažu klubovi.

Detaljniji plan po kom planiraju da sve sproedu u delu, biće poznat do kraja dana.

- Precizan protokol se privodi kraju i biće poslat Fudbalskom savezu Italije i predsedniku Gabrijeleu Gravini, da bi mogao da se koristi kao argument u pregovorima sa Vladom. Zajednica klubova se nada da će oni imati mogućnost da u ograničenim kapacitetima otvore svoje stadione u poslednjih nekoliko kola ove sezone - pišu predstavnici klubova.

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja: Ovde niko ne primećuje Maradonu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da ne veruješ

    13. jul 2020 | 21:30

    Znači nismo mi jedini narod bez mozga. Toliko žrtava bilo u Italiji i oni ništa nisu shvatili. Hoće masovna okupljanja kao da više nema opasnosti.

  • Doktor

    14. jul 2020 | 00:57

    Svedska je tata za ovaj virus. Dok smo se mi i svi ostali krili,oni su ziveli normalno,i sad laganica,a mi i svi ostali jos cemo se krit i zatvarat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA