≫ 

Drama na Old Trafordu i nokaut za Junajted: Obafemi u 96. minutu ostavio Đavole bez trećeg mesta!

Fudbaleri Mančester junajteda remizirali su sa Sautemptonom i propustili šansu da se popnu na treće mesto Premijer lige u nadoknadi vremena

  • 1
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Sautempton je sa 2:2 pokvario plan Junajtedu čiji remi delom ide na dušu menadžera Ole Gunar Solskjera jer je protiv ekipe sa sredine tabele izveo sve napadače iz igre i branio 2:1.

Gosti su to iskoristili i u 96. minutu izvukli remi koji im rezultatski ne znači praktično ništa, dok Junajtedu od gola Obafemija možda zavisi u kom će evropskom takmičenju igrati sledeće sezone.

Crveni đavoli su odličnim drugim delom sezone uspeli da se uzdignu i uz pomoć Bruna Fernandeša i preporođenog Nemanju Matića dođu do borbe za mesto koje ih direktno vodi u LŠ. Za sada samo dotle, još uvek ne i do mesta.

Sautempton je na Old Trafordu prvi poveo u 12. minutu kada je David De Hea uvalio "vruć krompir" Polu Pogbi.

Francuz u odbrani pod pritiskom nije uspeo da sačuva loptu, povukao ju je Nejtan Redmond koji je sa leve strane prebacio na drugu stativu, tamo je bio Stjuart Armstrong koji je lako savladao Španca za 0:1.

Već do poluvremena Junajted je postigao dva gola i za tri minuta preokrenuo sve u svoju korist. Tim Ole Gunara Solskjera je najpre u 20. minutu pogodio preko Markusa Rašforda kome je asistirao Antoni Marsijal.

Marsijal je primio loptu u kaznenom prostoru, leđima okrenut golu, oko njega su se brzo skupila četvorica iz Sautemptona, pa je ostavljen Rašford sam iskosa.

Marsijal ga je video i asistirao mu, a Rašford je pogodio sam ćošak za 1:1. Samo tri minuta kasnije upisao se i Marsijal.

Fernandeš mu je iz sredine po zemlji lagano odložio loptu napred na levom krilu, ovaj je ušao ka sredini i zakucao loptu pod prečku u ćošak. Već šest minuta kasnije moglo je da bude i 3:1, da je lopta posle šuta Pogbe bila preciznija.

Na početku drugog dela igre Sautempton je bio nešto konkretniji pa je zapretio preko Redmonda, ali je odgovorio Rašford u 56. minutu, šutem sa distance.

Solskjer je tada odlučio da iz igre izvede i Pogbu i Fernandeša i Mejsona Grinvuda, pa su Đavoli više od pola sata igrali bez dve, tri glavne napadačke igle uz Rašforda.

Da sve bude još gore, osvetilo se preko prekida u 96. minutu. Korner sa leve strane, Bednarek kači glavom ispred Matića kod prve stative, ona odlazi do Mikaela Obafemija, a ovaj u padu pored Viktora Lindelofa daje gol za 2:2.

Sautempton je ovim remijem došao do svog 45. boda i 12. mesta Premijer lige, dok je Junajted ostao na petom mestu sa 59 bodova.

Na četvrtom mestu je Lester koji ima isti broj bodova kao i Junajted, dok je trećeplasirani Čelsi na 60 bodova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Lalatović palio baklju, ludnica u Novom Sadu na dočeku fudbalera Vojvodine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA