≫ 

"Bio sam nezaposlen pre četiri godine, a sada samo Klop može da me zove da slavimo zajedno"

Fudbaler Vikomba Adebajo Akinfeva dao je najzanmljiviju izjavu posle ulaska svoje ekipe u viši rang

  • 0
Adebajo Akinfeva Printskrin: Instagram/sky sport

Fudbaleri Vikomba uspeli su da se prvi put u istoriji domognu Čempionšipa ili prve lige Engleske, koja je jedan rang ispod Premijer lige, a fudbaler ovog tima Adebajo Akinfeva je posle meča dao zanimljivu izjavu.

Vikomb je bio šesti na tabeli, a ekipe od 3. do 6. mesta igraju baraž, a oni su u plej-ofu pobedili u finalu Oksford i plasirali se u viši rang.

-Pre četiri godine stajao sam ispred vas i bio sam nezaposlen. Da vam kažem nešto, jedina osoba koja sada može da me pozove na watsup je Klop da slavimo zajedno - rekao je Akinfeva za Skaj sport.

Podsetimo, nakon odlaska iz FK Vimbldona, Adebajo Akinfenva je potpisao za Vicomb Vanderers, u početku na jednogodišnji ugovor.  U aprilu 2018. nominovan je za nagradu EFL Lige kao igrač sezone-

U maju 2019. godine Vicomb mu je ponudio novi ugovor, koji je prihvatio 12. juna.

Protiv Donkaster Roversa 29. februara 2020. godine Akinfenva je postao strelac rekordnih golova u engleskoj fudbalskoj ligi sa čak 54 postignuta. [47]

13. jula 2020., Akinfenva i Vicombe su osvojili finale plej-ofa za EFL ligu 2020. godine nad Okfordom, čime su prvi put u karijeri igrača i u klupskoj istoriji dobili promociju za EFL prvenstvo. 

Akinfenva je sezonu završio kao najbolji strelac kluba sa 10 golova.

Pošto je poništeno izbacivanje Mančester Sitija iz Lige šampiona, Premijer liga pretvorila se u gladijatorsku arenu, gde će se do poslednjeg kola voditi bitka za plasman u elitno takmičenje sledeće sezone. A Čelsi večeras (21.15) mora da pobedi poslednjeplasirani Norič baš iz tog razloga. Čist kec je 1,15, a pobeda Plavaca bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,83. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Norič.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA