≫ 

Čelsi dovodi najboljeg golmana sveta i ruši transfer rekord

Jan Oblak golman Atletiko Madrida na meti je londonskih "plavaca"

  • 2
Fudbal atletiko Liverpul

Foto: Tanjug/AP

Prema pisanju engleskih medija, slovenački reprezentativni golman i čuvar mreže madridskog Atletika Jan Oblak (27) karijeru bi mogao nastaviti u engleskom prvoligašu Čelsiju.

Trener kluba sa Stamford Bridža Frank Lampard nezadovoljan je sadašnjim golmanom Špancem Kepom Arizabalagom, koga je Čelsi doveo iz Bilbaa pre dve godine za 80 miliona evra, što je tada bio rekordni iznos za golmana, pa sada traži zamenu za njega.

Lampard je dugo vremena tražio ko bi bio idealan za gol Čelsija i odlučio za čudesnog Slovenca.

Međutim, dovođenje Oblaka u London bit će astronomski skupo s obzirom na klauzulu od 130 miliona evra. Dođe li Oblak u Čelsi postaće najskuplji golman u istoriji fudbala.

Engleski mediji smatraju da Čelsi neće u kešu isplatiti svih 130 miliona evra i više veruju da će u transakciju biti uključen i golman Arizabalaga. Lampard bi vrlo rado poslao njega u Madrid, i u paketu Atletiku dao i nekoliko desetina miliona evra kako bi odobrovoljio pravu Madriđana.

Oblak je u Atletiku od 2014. godine u koji je stigao nakon četiri godine provedene u portugalskom velikanu Benfiki. Oblak je za mnoge najbolji golmsn sveta u ovom trenutku.

Video: Fudbaler Barselone pružio podršku Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA