Atalanta je "Atakanta"! Tim iz Bergama sa šest komada rasturio Brešu i nastavio poteru za Juventusom

Kakva napadačka mašinerija!

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Atalante demolirali su Brešu u meču 33. kola italijanske Serije A sa 6:2 na stadionu u Bergamu i uz tri pogotka Marija Pašalića.

Atalanta je već u prvom poluvremenu potpuno razbila goste, koji su posle osam minuta igre već dali gol za 1:1 i najavili daleko interesantniji meč od viđenog.

Već u drugom minutu Mario Pašalić je dobio u sredini loptu na ivici šesnaesterca od Ruslana Malinovskog i pogodio donji desni ugao gola Breše za 1:0.

Breša je odgovorila u osmom minutu pogotkom Ernesta Toregrose koji je iskoristio grešku odbrane Atalante i izašao sam ispred gola ekipe iz Bergama - 1:1.

Međutim, tada Atalanta pokazuje zašto je "Atakanta". Više puta su njeni fudbaleri ove sezone pokazivali da mogu da trče do iznemoglosti, te da su jedna od najspremnijih ekipa u Italiji i Evropi. Od 25. do 30. minuta su demonstrirali da su i jedna od najopasnijih kada krenu da "grizu".

Prvo su Duvan Zapata i Robin Gosens odigrali školski dupli pas na levom krilu, posle kog je Nemac poslao loptu u šesnaesterac, a Marten De Run je iz prve pocepao malu mrežu za 2:1.

Tri minuta kasnije, već je bilo 3:1 kada je Kasteanje asistirao Malinovskomm, a ovaj poslao projektil sa tridesetak metara u ćošak.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Trideseti minut - 4:1! Ponovo Gosens i Zapata akteri, ovog puta Nemac asistira Zapati koji se baca i glavom trese mrežu iz peterca za šlag na torti mučnog poluvremena Breše.

Mario Pašalić i "Atakanta" nisu nameravali da se zaustave ni na tome pa je Pašalić u 55. minutu postigao drugi od svoja tri gola.

Malinovski mu je majstorski i pravovremeno poslao loptu kroz sredinu i odbranu po zemlji, Pašalić je iskoristio rupu između dvojice igrača i lagano rešio akciju sa šest, sedam metara.

Isti igrač je tri minuta kasnije uleteo iz drugog plana i šutirao za het-trik.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Adrijen Tameze je pritiskao zadnju liniju Breše, imao je loptu na nozi, ali je korak brži bio Pašalić, Francuz se sklonio i Mario je još jednom nategnuo praćku i pogodio za 6:1.

Slaba je uteha posle toga bio drugi gol gostiju koji su preko Nikolasa Spaleka na asistenciju Tonalija dali svoj drugi gol u 83. minutu.

Atalanta posle ovog meča ima 76 bodova i nalazi se na drugom mestu, šest bodova iza vodećeg Juventusa. I tek sada ostaje žal za onim penalima koji su joj olako suđeni protiv Stare dame, samo tri dana ranije kada je bilo 2:2.

Kada je reč o Breši, ona je u zoni ispadanja sa svega 21 bodom iz 33 odigrane utakmice i nalazi se na 19. mestu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA