≫ 

Junajtedov problem od 55 miliona evra: Vraća se sledećeg meseca i ne pristaje na smanjenje plate

Aleksis Sančez se u avgustu vraća u Mančester, a klub ne zna šta da radi sa njegovom platom koja je ogromna

  • 2
Aleksis Sančez, Inter Foto:Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Aleksis Sančez vratiće se u Mančester Junajted narednog meseca i napraviti klubu dilemu  od 55 miliona evra. Čileanski krilni igrač bi trebalo da se vrati u Junajted 7. avgusta, kada mu je zvanično istekao ugovor o pozajmici u Inter Milan, pri čemu mu je na Old Trafordu ostalo gotovo još dve godine na ugovora od 27,5 miliona evra godišnje.

Njegovo odbijanje da mu se smanji plata biće glavni kamen spoticanja u osiguravanju drugog poteza, a podrazumeva se da Sanchez takođe želi ostati u Evropi, a ne da igra u Kini ili na Bliskom Istoku.

Čini se da taj scenario ne odgovara nijednoj strani. Junajted je ove sezone nastavio bez Sančeza dok Ole Gunar Solskjer nastavlja da gradi mladu ekipu.

Mejsonn Grinvud i Markus Rašford procvetali su na svojim pozicijama nakojima inače igra i Sančez, a krilni igrač Engleske Džejdon Sančo biće druga opcija ako pređe iz Borussije Dortmund.

Aleksis Sančez Foto: AP/Tanjug

Sa druge strane, Sančez je, u međuvremenu, srećan u Italiji nakon oporavka od lošeg starta i dislociranog levog gležnja u oktobru, da bi u poslednje vreme imao mnogo bolju formu.

Iako je postigao samo dva gola u 23 utakmice na pozajmici u Interu, trener Antonio Konte želi da zadrži Sančeza, ali Inter okleva da se obaveže na transfer vredan 20 miliona funti za igrača koji u decembru puni 32 godine i ima lošu evidenciju povreda.

Još jedna pozajmica naredne sezone možda je najbolja nada Junajteda, iako pregovori između kluba i Intera tek treba da se vode.

Trenutno, Italijani plaćaju polovinu Sančezove nedeljne osnovne zarade od 300.000 evra, ali će Junajted snositi pun teret kad 2. avgusta odigra poslednju utakmicu za Inter protiv Atalante i vrati se u Englesku kasnije te nedelje.

Video: Fudbaler Barselone pružio podršku Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA