≫ 

Junajted dobio trećeg doktora nauka

Fudbaler Junajteda je dobio počasni doktorat od Univerziteta u Mančesteru

  • 0
Markus Rašford Foto: AP/Tanjug

Markus Rašford je postao najmlađi doktor nauka u Britaniji, doduše počasni. Njemu je od strane Univerziteta u Mančesteru dodeljen počasni doktorat kao nagrada za njegov doprinos društvu kada se izborio da se pomogne siromašnoj deci.

Počasni doktorat je nagrada univerziteta koja se dodeljuje bez obaveze da osoba prisustvuje predavanjima ili polaže ispite.

Markus Rašford Foto: Tanjug/ap

Rašford je na taj način nagrađen zbog svog nesebičnog gesta u kom se trudio da deci koja su u lošoj finansijskoj situaciji obezbedi obroke i tokom praznika.

On je tako postao treća osoba iz Mančester junajteda koja je nagrađena počasnim doktoratom, pošto je to pre njega dobio Ser Aleks Ferguson, kao i Ser Bobi Čarlton.

- Kada pogledam koji su sve ljudi pre mene dobili ovu nagradu, još sam više počastvovan. Mi nismo ni na pola puta naše borbe protiv siromaštva pogotovo kod dece kojoj je naša pomoć najpotrebnija, ali stvarno mi mnogo znači što me je grad na ovaj način nagradio - iskren je Markus Rašford.

Video: Markus Rašford i igrači Junajteda slave gol protiv Partizana

Male su šanse Arsenala da se preko lige dokopa Evrope, ali duguju Tobdžije svojim navijačima da probaju da se večeras (21.15) iskupe za očajnu sezonu protiv novog šampiona Liverpula. Kvota na keca je 3,80, iks je 3,45, a dvojka 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal – Liverpul.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA