"Klop i Murinjo treba da nam se izvine"

Trener Sitija Pep Gvardiola smatra da su izjave rivalskih trenera neprimerene posle poništavanja kaze za klub iz Mančestera

  • 1
Jirgen Klop, Pep Gvardiola Foto: AP/Tanjug

Arbitražni sud u Lozani je rekao svoje, nema dokaza da je Mančester Siti "drastično prekršio odredbe finansijskog fer-pleja" pa neće biti izbačen iz Lige šampiona i Evrope u naredne dve sezone.

Odluka iz Švajcarske obradovala je sve na Etihadu, a zadovoljstvo nije mogao da sakrije ni trener Pep Gvardiola koji nastavlja svoja ambiciozni i skupi projekat.

Tu su odluku komentarisali su treneri Liverpula i Totenhema Jirgen Klop i Žoze Murinjo, najveći rivali Sitijevog trenera Pepa Gvardiole.

Klop je istakao kako je srećaan zbog toga što je Sitiju dozvoljeno igranje evropskih takmičenja, jer je tako bolje za Liverpul, dok je Murinjo nazvao odluku UEFA sramotnom.

- Srećan sam što će Siti igrati Ligu šampiona jer da imaju 10 ili 12 utakmica manje u sezoni niko u Premijer ligi ne bi mogao da priđe tituli - rekao je Klop.

Žoze Murinjo i Pep Gvardiola Nije lepo to što pričaš za nas: Gvardiola i Murinjo Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Murinjo je bio oštriji.

- Ako Siti nije kriv, a kažnjen je s nekoliko miliona, onda je to sramota. Ako nisi kriv, ne trebaš biti kažnjen. Ako si kriv, onda bi trebao biti izbačen. Sramotna odluka, katastrofa - rekao je Murinjo.

Na njihove reči Pep Gvardiola je reagovao tako što je tražio izvinjenje

- Treba da nam se izvine. Da smo pogrešili, prihvatili bismo odluku Uefe jer smo učinili nešto pogrešno. Ne očekujemo da će nas braniti Liverpul, Totenhem, Arsenal, Čelsi ili Vulvsi, ali imamo pravo da se branimo sami kad verujemo da je to što smo učinili ispravno. Trojica nezavisnih sudija su to rekla - kazao je trener Sitija.

Video: Srpski fudbaler otkriva kakav je Gvardiola i saigrači iz Mančester sitija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA