≫ 

Najbizarniji otkazi za sportiste: Ratko Mladić, Kataijeva žena, Šešelj, UČK majica, Zvezdu zvao FMP

Bilo je svakakvih primera

  • 5
Najbizarniji otkazi u sportu

Foto-montaža: Pixabay, Instagram/tea_katai, Privatna arhiva, Facebook/Vladimir Radović

Slučaj Belmina Halilovića, fudbalera koji je ostao bez ugovora u FK Modriča Alfa zbog majice sa patriotskim motivima Srbije i komentara koji veliča Ratka Mladića, podstakao nas je da istražimo najbizarnije razloge gde su fudbaleri dobili otkaze u svojim klubovima.

Belmin je tokom prepiske sa svojim prijateljem Srbinom, koji mu je prethodno poslao vest vezanu za Nasera Orića, odgovorio šalom povećenom Ratku Mladiću, ali to se nije dopalo ni mnogim njegovim sunarodnicima, kao i rukovodstvu Modriče, koje mu je uručilo otkaz posle samo četiri dana.

Njegov slučaj nije jedini koji smo mogli da čitamo u poslednje vreme kada su u pitanju bizarni razlozi za otkaz. Takvu sudbinu doživelo je još nekoliko fudbalera u Srbiji u regionu, a najupečatljiviji skoriji primer je bez dileme Aleksandar Katai.

Katai ostao bez ugovora života u Los Anđelesu zbog žene

 

Tea Katai

Tea Katai, supruga Aleksandra Kataija; Foto: Instagram.com/tea_katai

Jedan sličan primer imali smo nedavno i kada je u pitanju Aleksandar Katai, koji je ostao bez ugovora života u Los Anđelesu zbog rasističkih komentara njegove supruge Tee Katai, koja je pozivala da policija "pobije stoku" koja protestuje zbog demonstracija nakon ubistva afroamerikanca Džordža Flojda od strane belog policajca.

Nakon što su mediji u Americi otkrili šta je Tea napisala, navijači su se pobunili, pretili su smrću i njoj i Kataiju, pa ni izvinjenje koje je objavljeno na sajtu kluba nije pomoglo, jedino rešenje bilo je otkaz, pa je sada Katai završio u Zvezdi.

Još jedan slučaj u Bosni: Fudbaler ostao bez ugovora zbog majice sa likom Šešelja

 

Vojislav Šešelj, Vladimir Radović

Foto: Facebook.com/Vladimir Radović

Fudbaler Vladimir Radović, koji je nastupao za ekipu Goražda u Bosni i Hercegovini, dobio je otkaz u klubu jer je nosio majicu sa likom Vojislava Šešelja u svlačionici svog kluba.

Nakon što je skinuo duks u svlačionici, kod njega je primećena majica sa likom Vojislava Šešelja. Najpre je u svlačionici nastala šala među saigračima, ali kada je ovo dospelo do čelnika kluba, Vladimira je sačekala koverta i otkaz.

Kasnije ga je u prostorijama Srpske radikalne stranke dočekao lično Vojislav Šešelj, koji se i sam preko svoje stranke trudio da mu pronađe novi klub kasnije.

Albanac ostao bez ugovora u APOEL-u zbog UČK majice

 

Erdijs Kače

Erdijs Kače; Foto: Instagram.com

Nisu samo fudbaleri u Bosni ostajali bez posla zbog majica sa likom Šešelja ili Ratka Mladića, već i Albanci koji su promovisali UČK, terorističku organizaciju takozvane Oslobodilačke vojske Kosova. Tako je Erdijs Kače ostao bez transfera u APOEL, koji je već bio dogovoren, jer je neko na Instagramu pronašao njegovu sliku na kojoj je promovisao ovu terorističku organizaciju.

Navijači APOEL-a inače važe za nacionaliste i desničare i na njihovim tribinama se često može videti i zastava Srbije.

Košarkaš Spartaka dobio otkaz jer je Zvezdu nazvao FMP

 

Nekadašnji košarkaš Spartaka iz Subotice Đorđe Tresač dobio je u maju 2017. godine otkaz jer je Zvezdu na konferenciji posle meča sa Partizanom nazvao FMP.

On je tada rekao da želi Partizanu da osvoji titulu, "svejedno da li igrao protiv FMP-a 1 ili FMP-a 2".

Izjava ga je skupo koštala, jer je Spartak kasnije objasnio da je prekršio klupski disciplinski pravilnik i da takvo ponašanje ne sme da se toleriše, napominjući da je sporna njegova izjava da je "Partizan protiv njegovog tima odradio lakši trening", ali je malo ko verovao da to nije učinjeno zbog pominjanja Zvezde kao FMP-a.

Kinez prepravljao tablice na svom automobilu

 

 

Bivši igrač Gvangžu Evergrandea, Ju Hančao, koji je nastupao i za reprezentaciju Kine, otpušten je iz kluba nakon što je snimljen kako prepravlja ručno tablice svog automobila. On je umesto slova E prepravio da na tablici piše slovo F, kako bi zavarao trag policiji.

Holandski fudbaler lagao da je bolestan, pa gledao Ajaks u polufinalu LŠ protiv Totenhema, ali ga TV kamere snimile

 

Van der Ler

Džordi Van der Lan, levo na slici; Foto: Twitter.com

Džordi van der Lan bio je prošle godine u centru pažnje kada je dobio otkaz u holandskom Telstaru, jer je snimljen na TV kamerama kako gleda utakmicu Ajaksa protiv Totenhema u Londonu. To i ne bi bio toliki problem, da on pre toga nije slagao čelnike kluba da je bolestan i da ne može na treninge.

Na njegovu žalost, kamere su ga snimile i ostao je bez posla.

Fudbaler koga je želela Zvezda ostao bez kluba zbog provokativnih fotki sa devojkom

 

 
 
 
View this post on Instagram

Good luck ⚽️🍀🤞🏻❤️ @mirko_antonucci #alwayswithyouA post shared by Ginevra Lambruschi (@ginevralambruschi) on

 

Mirko Antonući, italijanski fudbaler koji je nastupao za Vitoriju iz Gimaraeša, dobio je otkaz u tom klubu, odnosno pozajmica je prekinuta, zato što se čelnicima kluba nije svidelo kakve fotografije njega i njegove devojke izlaze u javnost.

Naime, njegova devojka, influenserka Đinerva Labruši, objavljivala je provokativne fotografije koje su označene kao nešto što narušava ugled kluba, te je Antonući, koga su mediji povezivali i sa Zvezdom, ostao bez posla u portugalskom klubu.

Video: Dok je suprug na pripremama sa Orlovima, ona raširila krila u Majamiju: Tea Katai opasno provocira sa odmora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mala sala

    15. jul 2020 | 15:16

    dok hrvatski fudbaleri salutiraju pred navijacima sa hail hitler nikada ne dobiju otkaz..cak su junaci svoje nacije..sto se tice ovoga momka iz modrice..ociglčedno je da je sala..samo budala moze mislit da neki turcin voli ratka ili neki srbin nasera ili jovu divljaka...

  • Transfer

    15. jul 2020 | 15:00

    Evo Halilovića u Partizanu ili Zvezdi

  • 123

    15. jul 2020 | 14:37

    Sjajan igrac,ali ni u Zvezdi mi ne trebaju komentari njegove zene,sta li misli o Boaciju ili Kangi ? Ko ih sisa bre ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA