≫ 

Markec uzimao Liverpulu 400.000 evra po utakmici, otišao iz kluba sa 11 miliona u džepu

Englezi izračunali koliko je napadač Partizana koštao velikana

  • 7
lazar markovic, partizan Lazar Marković; Foto: MN Press

Krilni napadač Partizana Lazar Marković je u periodu 2014-2019. za čuvene "Crvene" sa Enfilda odigrao 34 utakmice i na ime plata zaradio 9,75 miliona funti, što je blizu 11 miliona evra, piše lokalni "Liverpul Eho".

Odnosno, kako su izračunali precizni Englezi, Marković je zaradio 332.000 funti (blizu 400.000 evra) po utakmici u dresu Liverpula.

Šampion Evrope doveo je Srbina 2014. iz Benfike za obeštećenje od 20 miliona funti (22 miliona evra). Prema tvrdnjama sa Ostrva, 50% je otišlo velikanu iz Lisabona, a isto toliko i investicionom fondu superagenta Pinija Zahavija koji se o Markoviću starao još tokom igranja u Humskoj.

Očekivalo se da brzonogi fudbaler i bez sumnje tada jedno od najperspektivnijih krila u Evropi nadoknadi odlazak Luisa Suareza u Barselonu, ali... Brendanu Rodžersu, nastavlja „Liverpul Eho”, se nije posrećilo pošto je Markovićevo dovođenje postalo sinonim za početak kraja ere irskog stručnjaka na „Enfildu”.

Lazar, naime, nije odigrao nijednu utakmicu pod komandom Jirgena Klopa, a najviše je dogurao do klupe u Liga kupu protiv Lestera, 2017. godine.

Olakšavajuća okolnost za Liverpul bila je što su deo zarade Markoviću platili klubovi u kojima je Čačanin bio na pozajmici, a to su Hal, Sporting, Fenerbahče i Anderleht.

Na kraju članka s naslovom „Lazar Marković je koštao Liverpul mnogo više od 20 miliona funti i naučio je vlasnike vrednu lekciju”, novinari "Eha" konstatuju da je činjenica da ga je pre isteka ugovora Fulam otkupio, uštedela je "Redsima" dodatnih milion britanskih novčanica.

Nema izbora za Mančester Junajted – ako želi u Ligu šampiona mora da pobeđuje. A večeras (21.15) gostuje Kristal Palasu, koji je u lošoj formi i jedva čeka kraj sezone. Dvojka je 1,35, a pobeda Junajteda bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kristal Palas – Mančester Junajted

Video: Intervju Lazara Markovića na pripremama Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IvicaT

    16. jul 2020 | 10:23

    "Sjajna" prevara,ali dešavale se takve stvari...Živković,Smiljanić,itd.I danas se pokušavaju iste stvari od strane pojedinih klubova i agenata,pa ko prođe prođe...

  • Laki

    16. jul 2020 | 11:35

    Kako ih odradio mali, svaja cast menadzeru treba da mu da 60%

  • Cale

    16. jul 2020 | 18:57

    Bas mi ih zao ..😂😂😂klepaj samo laki oni imaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA