≫ 

Partizan pobedom započeo seriju kontrolnih mečeva: Savladana Trepča, zaigrao i Abdulaj Sise

Golove su postigli Ivanović i Sadik, a minute da se dokaže stručnom štabu imao je i novajlija iz Gvineje

  • 2

Pobedom je Partizan počeo ciklus kontrolnih mečeva u drugoj fazi priprema, a u prvom duelu je savladana ekipa Trepče iz Kosovske Mitrovice rezultatom 2:0. Golove za crno-bele su postigli Đorđe Ivanović i Umar Sadik i to u prvih 45 minuta utakmice.

Dva gola, nekoliko poluprilika, inicijativa u većem delu prvog proluvremena i malo uslova da stručni štab Partizana zaista vidi pravu sliku svog tima.

Nije možda ni za očekivati, jer se radi o prvoj kontrolnoj utakmici u kojoj je Milošević izveo prilično kvalitetan tim, istina “prošaran” prvopozivcima i onima koji u proteklom periodu ili nisu igrali ili su dobijali priliku s vremena na vreme.

Otuda možda malo sporiji ritam na početku utakmice, posle jutarnjeg treninga koji je redovno odrađen, ali je vremenom Partizan došao na svoje i bio bolji rival od hrabre Trepče koja se opredelila za odbranu svog gola, bez previše “izleta” u napad.

Crno-beli su prvi put ozbiljno pripretili u devetom minutu i odmah postigli gol. Posle akcije po desnom boku, Đorđe Ivanović se našao na pravom mestu i sa nekoliko metara centaršut Asana sproveo u mrežu Trepče – 1:0.

partizan - trepča Foto: partizan.rs

Ubrzo se i Sadik našao u solidnoj poziciji (14. minut), ali je, umesto da proigra usamljenog Asana na drugoj stativi, odlučio da sam okonča akciju i nije uspeo, pošto je izblokiran. Mogao je potom i Asano do gola, na pas Lazara Markovića, no, udarac Japnca je odbranio golman Milentijević.

U jeku napada Partizana, iznenada se i Trepči ukazao zicer, posle neuspele ofsajd zamke odbrane Miloševićevog tima. Ipak, pokušaj loba u situaciji jedan na jedan sa igračem rivala, golman Popović je sjajno pročitao i uhvatio “živu loptu”.

Imao je Partizan do kraja poluvremena inicijativu, sve vreme se igralo na polovini Trepče, a drugi pogodak je stigao u smiraju prvog dela. Sadik je dobio pas po zemlji u kaznenom prostoru, lepo se okrenuo i potom pogodio mrežu protivnika – 2:0.

Milošević je u nastavku promenio kompletnu postavu, u kojoj je, pored Aleksandra Šćekića kao jedinog standardnog prvotimca, drugopozivaca i momaka iz Omladinske škole, bio i reprezentativac Gvineje na probi u Humskoj – Abdulaj Sise, o kome smo pisali početkom sedmice.

O njemu će svoj sud svakako dati struka Partizana, mada je utisak, bar na osnovu onoga što se moglo videti na meču sa Trepčom, da će novajlija morati više da zapne ukoliko želi da se izbori za ugovor.

Što se tiče drugog dela, shodno činjenici da se radilo o kombinovanom sastavu, igra Partizana je bila za nijansu slabija nego u prvom delu, uz inicijativu koja nije bila tako ubedljiva, ali je opet dovoljna da se gro događaja odvija na polovini Trepče.

Imali su crno-belih nekoliko solidnih akcija i poluprilika, a najbliže golu je bio Denis Stojković, koji se uvukao iza leđa odbrane Trepče, ali je šutirao pored gola. Do kraja, crno-beli su imali još samo jedan pokušaj iz prekida koji je izveo Brežančić, no, epilog je bio isti – promašaj.

(Z. I.)

Ovo je prva postava crno-belih za današnji meč.

fk partizan Foto: fk partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA